fbpx

Малкият бизнес в България се нуждае от мерки за подкрепа и то бързо

Ситуацията за малкия бизнес у нас се влошава с всеки изминал ден, а той досега не е идентифициран като имаш нужда от подкрепа. Това заяви Елеонора Негулова, председател на Националното сдружение на малкия и среден бизнес, в предаването „Бизнес старт“ по www.bloombergtv.bg.

„Най-много пострадали има от малките и средните предприятия. Картината е доста по-неприятна, защото не работят много бизнеси, които не са видими, а безработните се увеличават“.

„Трябва да се види какъв тип подкрепа може да се окаже и колко бързо, като например директна подкрепа за ликвидност, поемане на част от възнагражденията на заетите лица, но не само на идентифицираните до момента сектори, а на всички“, смята Елеонора Негулова.

Според нея подкрепа може да се търси и по линия на кандидатстването по различни оперативни програми.

„Има механизми, които могат да бъдат преструктурирани, за да се насочи помощта към малките и средните фирми“, посочи гостът.

„Мерките не трябва да се отлагат, защото иначе бизнесът се оказва в тежка икономическа пауза, която няма да позволи рестарт след това“.

Председателят на Националното сдружение на малкия и среден бизнес обясни, че фирмите не знаят на какво може да разчитат освен на своите резерви, които намаляват всеки ден.

„Усилията трябва да бъдат насочени към потребление на нещата за подкрепа на малкия и среден бизнес, а тези, от които зависи вземането на решения, да се погрижат за малкия бизнес“.

„Правенето на бизнес е най-вече управление на риска. Солидарността и синергията на усилията ще ни изведат от тази криза. Бизнесът трябва да работи и това е основна задача на всички нас“, заяви още Елеонора Негулова.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!