fbpx

Румен Радев: Гладът ще надделее над страха

Държавният глава Румен Радев наложи частично вето на приетия от Народното събрание Закон за мерките и действията по време на въведеното извънредното положение. Това съобщи той в изявление от “Дондуков” 2.

Радев определи като “крайно рестриктивни” мерките срещу разпространението на коронавируса, а в мерките за подпомагане на икономиката видя пропуски, пише www.dunavmost.com.

Споровете около закона

Извънредният закон бе гласуван късно в петък от Народното събрание. Той бе написан и разгледан в спешен порядък от парламента в седмицата след като депутатите приеха предложението на Министерския съвет да се въведе извънредно положение като мярка за ограничаване на разпространението на COVID-19. За извънредното положение гласуваха всички партии, но редакциите, които законът претърпяваше от първоначалния си вариант, разделиха народните представители на две.

Сред най-оспорваните текстове са промените, с които службите могат да използват трафичните данни от мобилните телефони, за да проследяват карантинирани; даването на полицейски функции на военните и нормата магазините да не вдигат цените си повече от “средноаритметичните за последните три месеца” преди кризата. Част от критиките също са, че няма достатъчно облекчения за различните бизнеси в условия на драстичен спад на оборотите.

„Липсата на кадри се компенсира с рестрикции“

По думите на президента “липсата на кадри и дефицити в организацията се компенсират с крайно рестриктивни мерки, които засилват напрежението и самата криза”.

Радев допълни още, че “кредитът на доверие, който управляващите получиха, трябва да се използва рационални, а не да е прелюдие към безконтролно упражняване на власт”.

Всички засегнати страни приемат пакети за най-бедните, за изпадналите в затруднение и безработица. А нуждите на българите са още по-неотложни заради ниските доходи. В един момент гладът ще надделее над страха и последствията рискуват да са катастрофални”, коментира още Радев. И призова “да не забравяме, че има бъдеще и след извънредното положение”.

А аз мисля господин президент че не сте прав вие с това обръщение ще провокират е страх в нашите майки и татковци него причинявайате господ си знае кого да прибере от този свят

Ами няма и да има коментар след това, което става-идва ДИКТАТУРА!

Изобщо не сте прав г-н Радев!С този си изказ,всявате повече страх у хората!Уважавах ви,но не разочаровахте!

OCTABKA BEDNAGA. GESHEB kakBo chaka? Tozi e za beciloto ot narodnia bog.

А пък ти си най голямата глупост която природата е сътворила случайно

Това си е чиста проба ЛОБИЗЪМ ,другарю президент.

Радев ай сестри бе!Май си късоглед ,не виждаш какво е в Италия!

Ще има бъдеще след извънредното положение Господин Президент,но ако го няма “ГЕРБ“ и всичките му безхаберни “калинки“ !

Да браво гос.президент,истинската криза ще е после.Дано не съм права,но след този арест обедняването ще е голямо чака ни истинска катастрофа.

Този има нужда от дълъг неплатен отпуск. Ние сме българи и ще се справим!

Прав е президента !Щом огладнее всички ще се съюзим срещу виновниците за кризата !

КОЛКО ТИ ПЛАТИХА ДА ПЛЮЕШ ПО ПРЕЗИДЕНТА ? ЗАЩО ДА СА ГЛУПОСТИ ?ПРЕЗИДЕНТА КАЗВА ИСТИНАТА !

АНОНИМЕН ЩО НЕ СИ Е–Ш МАЙКАТА !

А ако няма няма глад,къде да ви намеря за фалшива информация!

Хора стига сте плюели по президента замислете се когато гласувахте и се радвахте на правителството по точно на ГЕРБ че е спечелило и ви крадат унижават всеки ден като ви подхвърлиат ви нищожни обещания за по добър живот а ГЛАДУВАТЕ /УНИЖАВАТ/РУГАЯТ/СМЕЯАТ ВИ СЕ В ЛИЦЕТО КЪДЕ Е ЗЛАТОТО НА БЪЛГАРИЯ ЗАМИСЛЕТЕ СЕ КЪДЕ ВИ Е ИКОНОМИКАТА КАКВО ПРОИЗВЕЖДАМЕ ЗАМИСЛЕТЕ СЕ КЪДЕ СА ПАРИТЕ НА ФОНДА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ДЕЦА БОЛНИЦИТЕ В ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОКАЯНО СЪСТОЯНИЕ РОДИТЕЛИТЕ ВИ ГЛАДУВАТ ДЕПУТАТИТЕ ПИРУВАТ ЗАМИСЛЕТЕ СЕ КЪДЕ ОТИДЕ ВОДАТА ОТ ЯЗОВИРИТЕ И ОЩЕ КУП НЕЩА ЗА КОИТО ДА СЕ ИЗПИШЕ А ВИЕ ХУЛИТЕ ПРЕЗИДЕНТА ВСЕКИ ЕДИН ДЕН НЕВИЛИЕ МАЛКО СРАМ

17 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Зрителите са в шок от въпрос в „Аз обичам България”, искат спиране на шоуто

кадри bTV Въпрос в телевизионната игра „Аз обичам България” ядоса много зрители в петък вечер и предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи. Според някои той изобщо не е подходящ за семейно и патриотично предаване. Интересно е, че въпросът, който се появи в най-напрегнатия момент в играта, шокира дори и …

БГ звезди
Веско Маринов: Родих се селянин, станах гражданин

кадри Нова телевизия Емоционална изповед направи по Нова телевизия естрадната звезда Веселин Маринов. Певецът призна, че е изпитва страх да посети родната си къща в Полски Тръмбеш, която е единственото място, което нарича „у дома”. „Никой не ме чака вече там”, обясни Маринов, едва удържайки сълзите. Той се върна назад …

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

error: Content is protected !!