fbpx

Проф. Коста Костов, пулмолог: Хей, мишоци, ние не сме политици или депутати, а медици

Блиц Новини
13

Проф. Коста Костов е известен пулмолог и консултант по белодробни болести на УМБАЛ „Св. Анна”. Той е главен редактор на списание „INSPIRO“. По повод обсъжданите наказания за лекари около извънредното положение в страната, той написа гневен пост във „Фейсбук“ срещу депутатите, информира Сега.

Публикуваме го без редакторска намеса (заглавието е на редакцията):

 

Някакви мишоци, надничащи от дупките си, подготвили законопроект, в който е залегнала парична санкция (глоба) от 1000 лева и пробация за медицински персонал, напуснал работното си място поради несъгласие с начина, по който държавата се отнася с него – неосигуряване на защитно облекло и условия за безопасна работа.

Хей, мишоци, ние не сме политици или депутати, а медици!

Повтарям го 3 пъти, за да го запомните поне веднъж:
МЕДИЦИ!

Оставете ни на мира с вашите милиционерски методи!

Стига сте ни управлявали като наказателен отряд поставен да пази група потенциални престъпници.

Между нас има най-малко дезертьори в тази държава и десетки хиляди от нас са по работните си места.

Когато обявите санкциите за вас, които се изпокрихте, преди да дадете оръжие и муниции на медиците, тогава си правете подлите и арогантни закони.

Ние сме дали формална клетва при дипломиране, но носим действителната в душите си.

Решили да ни плашат с котката на тигъра…

Призовавам Г-жа Цвета Караянчева, да обяви на обществото местонахождението на всеки един депутат в момента и да направи разпределението им като доброволци по места, където медиците работят без защитни облекла.
Те са народни избраници.

Да ви дефинирам ли понятието народен избраник?

Ето дефиницията:

Левски, Ботев, Раковски, Бачо Киро, Петър Бонев, Цанко Дюстабанов, Волов, Петлешков, Бенковски, Тодор Каблешков…

Призовавам народните избраници да дарят своите заплати в полза на борбата с епидемията – толкова, колкото са месеците в извънредно положение.

Вместо да творите наказателни закони запретнете ръкави и помагайте безкористно, апостолски..

Останалото е наша работа, наш морален дълг и професионална саможертва.

Пилците ще броим наесен, народните избраници също!

Когато се измъкнем от епидемията, не забравяйте кой е издърпал най-късата клечка, докато вие си подхвърляте сиренцето в лапички и въртите мустаци пред екрана на телевизора.

проф.Kosta Kostov.“

Благодарим Ви д-р .Ние мислим като вас

Осанна.имало и смели хора в тая държава

Много ясно и на място казано .Браво Доктое .Респект.

Браво колега! Тонът ВИ даже е мек пред заплахите и това което ни причини а безхаберните началници от Рзи Търново принудили трима ОПЛ да вземат секрети вместо тях. ПИСАХМЕ ДО МНЗ ДНЕС!

БРАВО ДОКТОРЕ.!!! ВСИЧКИ МИСЛИМ И ЧУВСТВАМЕ КАТО ВАС!!! БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ, А те …….БОГ ЩЕ ГИ СЪДИ !!!!

Професоре, цитираните мисли са от Ваша публикация: „Загубихме „пътя към храма” и разрухата ще бъде пълна, ако не събудим човека в нас чрез състрадание, милост, смирение, благородство и щедрост.“, но във форсмажорни обстоятелства, каквито са сега, не ги превръщате в дела! Харесвам публикациите Ви, но тази, ме възмути! Как така формално сте положил Хипократовата клетва?!? Значи избора Ви на професия е бил от други подбуди… Та кой е знаел какво ще ни нападне, че да е бил подготвен?!? Има подръчни средства / знаете ги добре/, с които може да се оказва помощ в началото, за да се спре възможността от разрастване на епидемията . Вие сте възмутен, и не го правите, но други медици, положили не формално клетвата, го правят, дори с риск за живота си!

Проф. Костов, с този негативизъм, до никъде няма да стигнете! По-добре кажете, вие какво дарихте и защо само формално сте положил Хипократовата клетва. Явно други са ви били подбудите при ориентиране към тази професия. Не се извинявайте за липсата на предпазни средства! Има и най- простички начини, с които човек може да се предпази, като сгъната кърпа и разтвор от 9 части вода и една част белина и др. Та знаеше ли някой какво ще ни налети!?! А и вероятно продължавате да изпълнявате професионалните си задължения, но срещу определено възнаграждение. Знаете ли колко много граждани страдат, заради Вас и с подобно мислене, ваши колеги? Поведението Ви е в разрез на мнението от Ваша публикация, което цитирам: „Загубихме „пътя към храма” и разрухата ще бъде пълна, ако не събудим човека в нас чрез състрадание, милост, смирение, благородство и щедрост.“, Позволявам си да попитам- Вие, кое събудихте от тях- дарихте, помогнахте или състрадавате?

Проф. Костов, с този негативизъм, до никъде няма да стигнете! По-добре кажете, вие какво дарихте и защо само формално сте положил Хипократовата клетва. Явно други са ви били подбудите при ориентиране към тази професия. Не се извинявайте за липсата на предпазни средства! Има и най- простички начини, с които човек може да се предпази, като сгъната кърпа и разтвор от 9 части вода и една част белина и др. Та знаеше ли някой какво ще ни налети!?! А и вероятно продължавате да изпълнявате професионалните си задължения, но срещу определено възнаграждение. Знаете ли колко много граждани страдат, заради Вас и с подобно мислене, ваши колеги? Поведението Ви е в разрез на мнението от Ваша публикация, което цитирам: „Загубихме „пътя към храма” и разрухата ще бъде пълна, ако не събудим човека в нас чрез състрадание, милост, смирение, благородство и щедрост.“, Позволявам си да попитам- Вие, кое събудихте от тях- дарихте, помогнахте или състрадавате? Не се доверявайте много на анонимните коментари!

Браво докторе нека пак да ги изберем и по бързо Дане затрият като нация с лажи

Браво Докторе само така ние сме с Вас. нека да отмине кризата и тогава ще ги изметем всички мишоци

Свалям Ви шапка, Докторе! И ние мислим като Вас! Низшите духов си остават нисши вэв всяка ситуация! Благодарни сме за това, което правите! Успех! И бъдете здрави!

13 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Деца от общността я разплакаха: Како Бони, направи ни известни!

кадри Нова телевизия Певицата и най-одумван звезден участник в „Хелс китчън” Бони направи нещо невероятно за четири момчета от ромската общност, които мечтаят да станат известни музиканти. Тя ги срещнала случайно да просят, а след като разбрали от кого са поискали пари, те веднага я помолили: „Како Бони, направи ни …

Блиц Новини
Батков: Чужденци ритат за 500 евро, наши футболисти стават като Георги Семерджиев

кадри БНТ В българското футболно първенство има чужденци, които играят за 500-600 евро заплата, българи за толкова не можеш да хванеш, това заяви по БНТ Тодор Батков като представител на обществения съвет към БФС. В предаването на Георги Любенов той описа много драматична картина на това, което се случва с …

Блиц Новини
Маги Халваджиян: Медиите набиват мантрата, че в България няма нищо честно

кадри Нова телевизия Шоу като финала на „Като две капки вода” в „Арена София” не е правено не само в България, но и в света, това заяви Магърдич Халваджиян в сутрешния блок на Нова телевизия. „Най-големите ми притеснения бяха, че от телевизионно шоу ще се превърне в концерт. Но на …

error: Content is protected !!