fbpx

Марешки: Трябва да има разсрочване на данъци и осигуровки за малкия и средния бизнес

източник: БНТ

Благодарение на мерките, които се вземат, слава богу, няма да се стигнат нивата, които са в Италия. Това заяви лидерът на „Воля“ Веселин Марешки в предаването „Денят започва с Георги Любенов“.

Едновременно с мерките, които се взеха за защита на населението, според него е трябвало да се вземат и адекватни мерки за защита на бизнеса. „Защото премиерът каза да не се счупи бизнесът, но ако не се вземат мерки, той ще се счупи“, предупреди Марешки.

Веселин Марешки – лидер на „Воля“: Ние сме първите, които алармирахме и имаме мерки: подпомагане на малкия и средния бизнес чрез разсрочване на данъци и осигуровки в срокове и размери, които няма да повлияят негативно на държавния бюджет; приоритетизиране на бюджетните разходи спрямо динамиката на ситуацията и спиране на разходването на неналежащи такива; всяко министерство да предостави на щаба пълен анализ на актуалните си разходи;  водене на преговори с банките за разсрочване на кредити на физически и юридически лица и директна законова промяна, която да позволява анализа на негативния ефект от тези неща; подсигуряване на финансова помощ за медицинските работници с цел гарантиране на заплатите им.

Според него няма нужда да се губят 10 дена, а още от днес да започне работата за минимизиране на щетите върху бизнеса и върху хората.

Той каза, че в една такава кризисна ситуация в аптечната мрежа е трудно да се спекулира, защото има максимална надценка, която могат да слагат аптеките. Ако е необходимо, той заяви, че трябва да се вземе извънредно законодателство и да има тежки наказания.

Марешки заяви, че вижда огромно усилие за обединение на цялата нация в момента. Според него държавата ще издържи на тази криза, защото сме издържали в много по-тежки ситуации.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!