fbpx

Румен Радев: Трябва да се помогне и на Турция, и на Гърция за мигрантите

Блиц Новини

Срещата на президентите на България и Албания Румен Радев и Илир Мета в Тирана започна с обсъждане на мигрантския натиск на Балканския полуостров. Българският държавен глава декларира, че страната ни подкрепя европейското бъдеще на Албания.

Румен Радев и Илир Мета коментираха и напрежението на гръцко-турската граница през последните дни и последствията за региона и за Европа при нов мигрантски натиск.

Важно е това предизвикателство да бъде преодоляно чрез диалог и ангажиране на всички страни на ЕС и на НАТО, защото става въпрос за двете страни-членки на НАТО, посочи Мета.
Виждаме, че мигрантската криза вече води до тревожни проблеми в нашия регион. Имаме влошаване на средата за сигурност, имаме налице хуманитарна криза. Трябва да направим така, че Турция да не бъде оставяна сама и да ѝ се помогне, но трябва да се помогне и на Гърция, която в момента охранява външните европейски граници, заяви Радев, цитиран от БНР.

Българският държавен глава отново настоя ЕС да разработи оперативен план за защита на външните граници на Общността. Албанският президент благодари за българската подкрепа след разрушителното земетресение край Дуръс преди три месеца.

Първоначално страната ни отпусна 240 хиляди лева, след това още 200 хиляди лева хуманитарна помощ по време на донорска конференция, организирана от ЕС.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Магдалена: Не знаех къде се намирам!

Кадри БТВ Вече няколко дни най-обсъжданата тема в държавата е, как Алек Младенов заряза две дами на финала на „Ергенът“ и то чрез видеообръщение. Много хора се възмутиха от постъпката му, а най-потърпевши от това са двете дами Магдалена и Надежда. По никакъв начин не са очаквали точно този развой …

Блиц Новини
Според зрителите Софи и Тишо са победители в „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Още един сезон на романтичното риалити „Един за друг“ отиде в историята. Три месеца двойките участваха в какви ли не предизвикателства, но най-корави излязоха Михаела и Венци, които грабнаха голямата награда след оспорвана битка на финала. София и Тихомир и Елизабет и Йордан имаха абсолютно същите шансове …

Блиц Новини
Магдалена, Валерия и Екатерина неразделни след „Ергенът“

Кадри социални мрежи Постъпката на последният Ерген сплоти отхвърлените дами. Много тежки мигове преживяха финалистките в „Ергенът“ 3 след като стана ясно, че нито една от тях не е спечелила любовта на Алек Младенов и тяхната приказка не завърши с пръстен. Голямото разочарование бе изписано на лицата им и до …

error: Content is protected !!