fbpx

И в Русе и Стара Загора учениците в грипна ваканция от утре

Грипна ваканция е обявена за учениците в област Русе от утре до 9 март (понеделник) включително, реши на заседание на Регионалното оперативно бюро за борба с грипа и острите респираторни заболявания. Новината съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция в крайдунавския град д-р Маргарита Николова.

Тя обясни, че броят на отсъстващите ученици от училищата в региона е повече от 20 процента. Най-много са болните на възраст от пет до 14 години.

Д-р Николова заяви, че заболеваемостта в Русенско се е увеличила през последната седмица – от 108 на 10 000 души тя вече е 140 на 10 000 души. По думите й към момента няма основание за обявяване на грипна епидемия в областта, съобщава БТА.

Регионалното оперативно бюро за борба с грипа и острите респираторни заболявания ще заседава отново на 9 март, като тогава ще се реши дали ваканцията да бъде удължена.

РЗИ – Стара Загора също предлага прекратяване на учебните занятия в област Стара Загора.

По препоръки на Националния оперативен щаб, с оглед ограничаване на заболяемостта от остри респираторни заболявания (ОРЗ) и грип сред учениците, РЗИ – Стара Загора предлага прекратяване на учебните занятия в област Стара Загора на 5 и 6 март, съобщават от РЗИ.

Мярката се налага заради нарасналата през последните 3 дни заболяемост от грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ), предимно във възрастовите групи от 5 – 14 години и 15 – 29 години.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Митко закъса в „Стани богат“ и привика на помощ любимата

Снимка бТВ Димитър Димов продължи по блестящ начин играта си в „Стани богат“ тази вечер, а и неговата любима също имаше заслуга да си тръгне с добра сума. Димов, който се занимава с внедряване на системи за управление на човешки ресурси и обяснения, заключи сумата 2000 лева, а за нея …

Блиц Новини
Иван и Андрей се заядоха яко с „Българската Коледа”: Върхът на лицемерието!

кадри YouTube/Иван и Андрей Неофишъл „Българската Коледа” е връх на лицемерната благотворителност, това заяви продуцентският дует Иван и Андрей в своето предаване „Неофишъл”, което се излъчва в YouTube. Двамата буквално се нахвърлиха с остри коментари срещу най-известната дарителска кампания, но и на другите подобни, в които участват политици. Тезата на …

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

error: Content is protected !!