fbpx

България днес: Отец Иван приет по спешност в болница

Блиц Новини

Автор Иво Ангелов, България днес

В четвъртък той се е почувствал много зле и не е можел да диша. Близките му се обаждат на Бърза помощ и дядо Иван е откаран в лечебното заведение. Лекарите успяват бързо да го стабилизират, въпреки че продължава да е в тежко състояние, пише България днес.

„Не можех да си поема въздух. Чудех се какво става, защото усетих, че не мога да дишам. Викам си – дотук бях. Да са живи и здрави лекарите, сложиха ме на системи и дишам само през кислородна маска“, едва промълви пред вестника човекът в расо, който е помогнал на хиляди хора в затруднено положение и ги прибира в приютите си.

В болницата са му направени пълни изследвания, от които се появява нов проблем – стеснение на аорта и неотложна операция на сърцето. „Като гръм от ясно небе ми дойде, че трябва да ме оперират. Аз си знам, че имам проблем, и още преди време трябваше да ме види лекар, но не очаквах, че сега ще се усложни положението. Искат да ме оперират тук, но настоявам и други лекари да ми погледнат изследванията.“, добави 74-годишният свещеник. Той е категоричен, че в столичната болница се държат много добре и полагат грижи да се възстанови.

„Лежа аз тук, но питомците ми имат нужда от мен. Над 200 човека са, а зимата дойде. Последните месеци са много тежки и не знам как ще свържем двата края. Само за няколко дни при мен дойдоха две майки с общо 12 деца. Това са още гърла за хранене“, продължи отец Иван въпреки съветите да помисли първо за здравето си, а после за всекидневните ангажименти.

„Каквото Господ реши – това ще е. Колкото ми е писано, толкова ще живея. Не съм вече първа младост и за никой не е казано, че трябва задължително да става на 100 години“, заяви дядо Иван.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

БГ звезди
БТВ прекали с Мария Силвестър, не могат да ѝ вземат думата

кадри bTV Водещата на „Бригада Нов дом” Мария Силвестър буквално превзема ефира на bTV тази седмица. Нейното присъствие започна с едно от най-обсъжданите предавания в родния ефир, продължава през участието ѝ в сериала „Алфа”. На всичко отгоре зрителите ще я виждат всеки ден като седмичен коментатор в „Преди обед”. Още …

Блиц Новини
Най-харесваната двойка напусна „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Една от най-харесваните двойки от романтичното риалити „Един за друг“ напусна предаването на крачка от финала. Дилян и Петя се изправиха на елиминации срещу Сияна и Светослав и решаващият глас за това дойде от хората, които те смятаха за свои най-добри приятели Галена и Петър. Петя повече …

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

error: Content is protected !!