fbpx

Билетчетата за търкане само от Спортният тотализатор

Лотарийните игри ще могат да се организират единствено от Българския спортен тотализатор. Това приеха със 116 гласа „за“, 2 „против“ и 68 „въздържали се“ депутатите на първо четене с поправки в Закона за хазарта.

Зад идеята за държавен монопол върху лотарийните игри застанаха депутатите от ГЕРБ и „Обединени патриоти“, а БСП, ДПС и „Воля“ се въздържаха.

 

Със законопроекта се цели лотарийните игри, с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности да се организарат само и единствено от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“. Органите на „Български спортен тотализатор“ пък ще се назначават съвместно от министъра на спорта и министъра на финансите.

Забранява се още продажбата на талони и други удостоверителни знаци, свързани с лотарийни игри да се осъществява от търговски обекти, които са разположени близко до училища.

Според вносителя на законопроекта Валери Симеонов лотарийните игри са се превърнали в „масовата хазартна болест“. А това крие рискове за зависимите от хазарта и техните близки.

 

Симеонов отрече твърденията, че законопроектът цели преразпределение на този бизнес и обясни, че идеята е да се ограничи зависимостта от хазарта.

От БСП пък заявиха, че се въздържат от подкрепа и обясниха, че по тази логика трябва да се забранят и други игрални дейности, които също водят до пристрастяване.

„Да се проектира и върху останалите игрални дейности – казина, игрални зали. Там се генерира и друга престъпна дейност, продават се наркотици, предлага се проституция, има грабежи, лихварска дейност“, коментира Тодор Байчев.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Деца от общността я разплакаха: Како Бони, направи ни известни!

кадри Нова телевизия Певицата и най-одумван звезден участник в „Хелс китчън” Бони направи нещо невероятно за четири момчета от ромската общност, които мечтаят да станат известни музиканти. Тя ги срещнала случайно да просят, а след като разбрали от кого са поискали пари, те веднага я помолили: „Како Бони, направи ни …

Блиц Новини
Батков: Чужденци ритат за 500 евро, наши футболисти стават като Георги Семерджиев

кадри БНТ В българското футболно първенство има чужденци, които играят за 500-600 евро заплата, българи за толкова не можеш да хванеш, това заяви по БНТ Тодор Батков като представител на обществения съвет към БФС. В предаването на Георги Любенов той описа много драматична картина на това, което се случва с …

Блиц Новини
Маги Халваджиян: Медиите набиват мантрата, че в България няма нищо честно

кадри Нова телевизия Шоу като финала на „Като две капки вода” в „Арена София” не е правено не само в България, но и в света, това заяви Магърдич Халваджиян в сутрешния блок на Нова телевизия. „Най-големите ми притеснения бяха, че от телевизионно шоу ще се превърне в концерт. Но на …

error: Content is protected !!