fbpx

Горанов: Правителството подкрепя Валери Симеонов за идеята лотарията да е само държавна

Правителството подкрепя промените в закона за хазарта, внесени от Валери Симеонов и депутати от НФСБ, с които се предвижда лотарийните игри да се организират само и единствено от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“. Това потвърди пред журналисти в парламента финансовият министър Владислав Горанов, предаде БНР. Горанов обясни, че се залага на установяване на държавен монопол върху лотарийните игри, по примера на редица държави.

„Очевидно е, а и първоначалните анализи са такива… Комисията (по хазарта – б.р.) допуска противоречиви решения през годините, което показва, че има натрупани грешки в нейната работа и трябва да бъдат изправени“, каза той.

„Колективният орган размива отговорността в Комисията, което лесно я превръща в недостатъчно последователна в своите решения“, добави министърът.

Владислав Горанов обяви, че до месец ще предложи Държавната комисия по хазарта да бъде преструктурирана в едноличен орган, който да се назначава или от правителството, или от министъра на финансите.

„С него би трябвало в пъти да се увеличат постъпленията, а знаем, че Българският спортен тотализатор, освен данъците, които плаща към държавата финансира с немалък процент от постъпленията си българския спорт през трансфери към Министерството на младежта и спорта“, каза той.

„В края на краищата не би трябвало пазарът да се разраства самоцелно, защото при хазарта разходите за едни са приходи за други. Свидетели сме как с последните си левчета, особено на бензиностанции прави много фрапиращо впечатление, зареждат гориво за 10 лева и за 20 лева купуват хазарт“, посочи още министър Горанов.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Призив за свалянето на Сашо Кадиев от екран

Кадри БТВ Заформя се кампания за отстраняването на Сашо Кадиев като капитан в „Аз обичам България“. Доста възмутени коментари се изсипват всеки път след предаването по негов адрес в социалните мрежи. Поведението на актьора дразни хората, които дори се заканват заради него да се откажат да гледат иначе прекрасното предаване. …

Блиц Новини
Бригадата направи едно дете щастливо

Кадри БТВ „Бригада нов дом“ отново донесе много радост в сърцата на измъчено от болест и проблеми семейство. Момчетата се постараха да дадат един уютен и удобен дом на три поколения дами, които заживяха под един покрив. Девет години Вики и нейната майка Гергана живеят в една стая и се …

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

error: Content is protected !!