fbpx

Барометър България: Партията на Трифонов не влиза в парламента

Блиц Новини
5

54,3 процента от участвалите в проучване са заявили, че са доволни от икономическия климат и възможности в България, съобщиха от „Барометър България“, цитирани от БТА.

Данните са от телефонно проучване на удовлетвореността на българите от икономическото състояние на страната и тяхното лично, и електоралните им нагласи. То е извършено от 9 до 13 януари тази година сред 873 души чрез телефонно интервю и със собствено финансиране.

Преобладаващата част от респондентите оценяват положително икономическата обстановка в страната, макар че не биха се отказали от увеличение на личните си приходи. Позитивната оценка за развитието на България намира отражение и върху политическите им пристрастия и стабилната подкрепа към управляващата коалиция, се посочва в съобщението.

Според 35,7 процента от интервюираните икономическата ситуация в България е негативна, а 10 процента не могат да преценят.

Традиционно при проучвания българите са недоволни от личната си финансова ситуация или смятат, че би могла да бъде и по-добра, отбелязват от „Барометър България“. И при сегашното проучване удовлетворени от собствените си доходи са 34,7 процента, а 59,7 ги оценяват като недостатъчни. Относително малък е делът на анкетираните, които нямат мнение или им е трудно да преценят позицията си по този въпрос – 5,6 процента.

Електоралните нагласи на анкетираните не търпят значителни промени спрямо последното проучване на „Барометър България“ през декември. В парламента със сигурност попадат четири формации. Преизчислените данни от заявилите, че ще гласуват показват, че водеща политическа сила остава ГЕРБ с 35,5 процента подкрепа, следвани на отчетлив интервал от БСП с 28,2.

Третата позиция е оспорвана от ДПС и „Обединени патриоти“ с по 11 процента одобрение, посочват от „Барометър България“. Евентуалната партия на Слави Трифонов остава под чертата за парламентарна представеност, подкрепена от 3,6 процента от анкетираните, а „Демократична България“ може да разчита на 3,2 процента.

СТИГА СТЕ ЛЪГАЛИ,БЕ ГЪЗОБЛИЗЦИ!!!НАГАЖДАЧИ МРЪСНИ!!!

Бедна вие фантазията какво ще се случи в близките дни .

Абсолютна лъжа,всички знаят;

Da laja e.Ot GERB e kupena televiziyta.nykoi ot tv kanalite,mediyta.Koito im e neugoden go pra6tat v zatvora,drugi v groba.Ne 4i vyrvam na BSP,no po tyxno vreme,ne sme stoyli na takav sux rejim.Boiko Borisov 6te go zapomny S korupciyta,po negovo vreme ima6e ubiti jurnalisti,I po negovo vreme xorata izgubixa vyra v dobroto,i istinata. Na Slavi Trifonov 6te kaja : Ne se predavaite,nie sme s VAS.

5 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!