fbpx

Българин се записа за втори път в Гинес със силата си

26-годишният Борис Налбантов подобри световното постижение за най-много набирания за една минута с тежести. Този път с 18-килограмова раница на гърба, докато виси на лоста.

Малцина могат да се похвалят, че името им е в книгата на Световните рекорди на Гинес. А едно момче от България успява за втори път да надскочи собствените си възможности и да чупи рекорди. Заради изключителни спортни умения на лост.

„Няма нещо, което да не може да се случи, ако човек, който наистина го иска, си го постави за цел”, споделя Борис Налбантов пред NOVA.

Последното постижение на Борис го изстрелва в лигата на рекордьорите – 38 набирания само за 1 минута. И то с 18 кг тежка раница на гърба.

„Ръцете трябва да са ти здрави, но не те правят чудото. Най-важната роля играе гърбът. Трябва и да са ти достатъчно здрави предмишниците, за да се държат през цялото време и достатъчно издръжливи бицепсите”, смята Борис.

Няма нищо случайно в успехите, медалите и рекордите, защото  от дете Борис отдава живота си на спорта. Още когато е само на 6, започва да тренира борба. Няколко години по-късно детското боричкане прераства в сериозни тренировки по два пъти на ден.

Въпреки че не учи в спортно училище, а в руска гимназия, Борис изгражда желязна дисциплина. 12 години се състезава професионално. Завоюва златни медали като републикански шампион. Решава обаче да се откаже от тепиха, но не и от спорта.

Така през 2017 г. атлетът поставя първия си рекорд за най-много набирания за една минута. 54 пъти Борис се изтласква над лоста, и то в рамките на 60 сек.

3 години по-късно американец подобрява първия рекорд на Борис, но това не отказва атлетът. Напротив – още по-силно иска да надскочи себе си. И така лостът и набиранията, но този път с 18 кг тежести, отново му носят спортна слава и заслужено място сред най-добрите.

Борис вярва, че неговият личен пример вдъхновява други да преследват целите си докрай.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Призив за свалянето на Сашо Кадиев от екран

Кадри БТВ Заформя се кампания за отстраняването на Сашо Кадиев като капитан в „Аз обичам България“. Доста възмутени коментари се изсипват всеки път след предаването по негов адрес в социалните мрежи. Поведението на актьора дразни хората, които дори се заканват заради него да се откажат да гледат иначе прекрасното предаване. …

Блиц Новини
Бригадата направи едно дете щастливо

Кадри БТВ „Бригада нов дом“ отново донесе много радост в сърцата на измъчено от болест и проблеми семейство. Момчетата се постараха да дадат един уютен и удобен дом на три поколения дами, които заживяха под един покрив. Девет години Вики и нейната майка Гергана живеят в една стая и се …

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

error: Content is protected !!