fbpx

Хората искат оставка: „Цинизъм“ е най-честият коментар за командировката на Росица Димитрова

Истинска буря от коментари предизвика телевизионната поява на зам.-министъра на социалната политика Росица Димитрова, в която тя даде обяснение за пътуването с в първа класа до Ню Йорк.

„Не съм била на луксозна командировка в Ню Йорк, а имах удоволствието, честта и гордостта да участвам в XI сесия на Конференцията по изпълнение на Конвенцията по защита на правата на хората с увреждания, която е подписана от 177 държави, и X и XI сесия се председателстваше от България”,  коментира зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова в студиото на bTV.

Цената на билета за това пътуване на Димитрова е 8300 лева, а целият разход за визитата, при която социалната политика на България била похвалена – над 16 хил. лева. Именно тази стойност, сравнена с парите, които се полагата на хората с увреждания, ядоса мнозинството от българите.

Вече има и петиция за оставката на Росица Димитрова точно по този повод.

Ето и някои от по-характерните коментари в интернет по повод думите на зам.-министъра пред  bTV:

Какъв е този ужас,какъв е този цинизъм.Било за хората с увреждания,Ами защо не ги дадете тези пари на тях,които имат нужда а си правите разходки.Нямате ли срам от този изстрадал народ.Позор,позор,позор!!!

За какво за ги похвалили, за палатковия лагер пред МС ли? Интересно е и с какви успехи са се похвалили? Тези хора преминаха всякакви човешки граници с наглостта си. Нямат ли страх от Бога?

„Вземат е билета“-егати селянката. С този език става само да продава гащи на пазара. И се държи като дебил. Заобикаля въпросите на Хекимян защото се мисли за много „хитра“. Оставка!

Каква гордост изпитва тая?! Хората на палатки, министър си подава оставката, шматката с гордост и с народни пари отишла на конференцията! Що за наглост? Къде е Б.Б. дразнят го протестиращите, а тези, които трябва да отговарят на екскурзия?!

Абе я да си плащат билетите сами ,само се мъкнат за щяло и не щяло! Каква полза за хората от техните екскурзии! Света обиколиха с народни пари и все за народа няма, а за тях има!

Не зная за какво е похвалена България на този форум, свързан с децата с увреждания у нас, но истината и реалнистта са страшни! Всички тези деца, се нуждаят от непрекъсната рехабилитация / рехабилитация, логопед, водни процедури, специализирани занимания/.Всичко това се плаща – логопед – 20 лв. , специализиран детски център – 400.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Най-харесваната двойка напусна „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Една от най-харесваните двойки от романтичното риалити „Един за друг“ напусна предаването на крачка от финала. Дилян и Петя се изправиха на елиминации срещу Сияна и Светослав и решаващият глас за това дойде от хората, които те смятаха за свои най-добри приятели Галена и Петър. Петя повече …

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

Hell's kitchen
Царина: Имах силна вяра в себе си и възможностите си

Кадри Нова ТВ Царина въпреки, че остана на крачка от черната куртка стана любимка на феновете на Хелс китчън. Хоби готвачката успя да пребори конкуренти работили за големи ресторанти и доказали се професионалисти. След напускането й интереса към нея не стихва и сега я виждаме в собствената й кухня и …

error: Content is protected !!