fbpx

Борисов предлага превантивно затваряне на всички европейски граници

Борисов обяви и че ще предложим компромисен вариант за миграцията, който той ще защитава на предстоящия Европейския съвет – превенция, която включва затваряне на всички европейски граници.

„Без много да приказваме, да се оплакваме си създадохме надеждна охрана на българо-турската граница и не само на нея“, изтъкна Борисов като добави, че от година и половина страната ни има нулев миграционен натиск, пише news.bg.

По думите му България гарантира на 100% европейската външна граница. „Границата ни с Турция, сухопътна и морска, е колкото тази с Гърция. България в пълния обем си е свършила задачите“, увери българският министър-председател по време на участието си в Пленарната среща на Конференцията на комисиите по европейски въпроси на парламентите на ЕС.

Основен акцент в речта му беше европейската перспектива за Западните Балкани.
Именно интеграцията, по думите на Борисов, ще направи така, че да избегнем риска от войни в региона.

„Прекрасно знаем, че всички държави от Западните Балкани не са готови и имат още дълъг път. Европейската им перспектива ще направи така, че да избегнем риска от войни, да задържим хората на Балканите“, заяви Борисов.

По думите му страните ни са воювали десетилетия помежду си в различни войни и съюзи. „Стотици хиляди са загинали. Най-близката война беше тази в Косово, пак на Балканите. Хиляди в масови гробове, разрушения и милиарди от всички нас за възстановяване. Мостът в Мостар беше възстановен преди месец“, изтъкна още българският премиер.

„С Македония решихме да дадем пример. Успяхме да подпишем Договора за приятелство“, каза още премиерът.

Борисов отново изказа радостта си, че именно в София Ципрас и Заев са обявили, че ще намерят решения за името на Македония. Борисов е горд и от участието на лидерите Тачи и Вучич в София.
„Положихме доста усилия и мисля, че има съществен напредък и оптимизъм“, каза още премиерът.

КАК ЩЕ СТАНЕ ТОВА ЗАТВАРЯНЕ КАТО НЯМАМЕ ОГРАДА – ОКРАДОХТЕ ПАРИТЕУ

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Иван и Андрей се заядоха яко с „Българската Коледа”: Върхът на лицемерието!

кадри YouTube/Иван и Андрей Неофишъл „Българската Коледа” е връх на лицемерната благотворителност, това заяви продуцентският дует Иван и Андрей в своето предаване „Неофишъл”, което се излъчва в YouTube. Двамата буквално се нахвърлиха с остри коментари срещу най-известната дарителска кампания, но и на другите подобни, в които участват политици. Тезата на …

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

Блиц Новини
Фенките на „Ергенът” плачат: Алек, защото изгони най-свястната?

кадри bTV Зрителите са дълбоко разочаровани от развитието на ситуацията в „Ергенът”. След като Екатерина беше изненадващо изгонена от имението, в социалните мрежи заваляха коментари, които почти без изключение са отрицателни. Феновете на предаването са разочаровани и озадачени: „Ужас! Това беше една от дамите, които бях най-скромни, възпитани, тактични, красиви …

error: Content is protected !!