fbpx

Метод ROH за настаняване в хотел

„Знаете ли какво е ROH? И аз не знаех, докато не ми се наложи да го изпитам по време на почивка, закупена от туристическа агенция.“ Това пише в блога си за пътешествия Таня Георгиева, цитирана от pochivka.blitz.bg

Тя е млада майка, която обича да споделя с останалите опита си от различните пътувания. Този път разказва за един трик на хотелиерите.

Преди около месец бях в Турция с децата. Почивахме на системата ол инклузив. Затова, разбира се, купих туристически пакет. И забелязах една доста важна подробност. Почти всички пакети, които се предлагаха, бяха маркирани ROH.

Определено бих препоръчала да обърнете внимание на това, когато правите резервация. В противен случай при регистрацията на място може да бъдете неприятно изненадани.

Какви са плюсовете и минусите на този тип настаняване?

Всичко е много просто, ако имате такава маркировка на ваучера си за почивка и сключите договор с туристическа агенция, тогава можете да бъдете настанени във всяка свободна стая в хотела, без вие да сте си я избирали!

Всъщност, предлагайки такъв метод за настаняване,  туроператорът и хотела са застраховани.
Има плюсове и минуси. Да започнем с плюсовете:

1. Такава почивка е много по-евтина, понякога разликата е 10-20 процента от цената на пакет, в който самата стая е ясно посочена.

2. При липса на стандартни стаи, може да се настаните в стая от по-висока категория. Например в семеен или двустаен апартамент и ако имате голям късмет, то в апартамент…

Въпреки че, честно казано, никога не съм чувала за последното. Но двустайни или семейни стаи са доста често срещана опция. В тази ситуация туристите очевидно печелят. Те плащат по-малко, но живеят в стая с по-висок клас.

Сега за недостатъците.

Може да не сте настанени в най-добрата стая. И не можете да направите нищо. Администрацията на хотела най-вероятно няма да отговори на вашите оплаквания. Според документите те са изпълнили задължението си да се настанят в безплатно помещение. Това е всичко.

Нека поговорим за това, което можете да направите, за да избегнете влизане в стая, която прилича повече на плевня, отколкото на хотел с четири или пет звезди.

1. Внимателно изберете хотел. Не бъдете мързеливи, четете отзиви в Интернет. Това, което ще ви кажат в туристическа агенция, може да не е винаги вярно … Не всички мениджъри имат пълна информация, но наистина искат да продадат пакета почивка.

Когато четете отзиви, обърнете внимание дали има намеци за настаняване в някоя друга странна стая или сграда с много лоши условия на живот, далеч от основния хотел.

Повечето големи хотели купуват сгради извън територията на комплекса само за такива случаи. Ремонтът там обикновено не се бърза. Всичко е в плачевно състояние, но всъщност това е един и същи хотел … Колкото и странно да звучи. Много често подобни случаи на заселване се случват през сезона, когато много хора почиват и няма места.

Бих ви посъветвала да откажете избора на хотели, които практикуват такова заселване.

Обикновено в интернет лесно можете да намерите такива отзиви.

Ние, например, взехме ROH, когато отидохме да почиваме в Турция през октомври. Но знаех със сигурност, че това не се практикува в нашия хотел.

Има две сгради – но по отношение на качеството на разполагането те са приблизително еднакви. Със сигурност има вили… Но този вариант определено не е по-лош. Затова си купих туристическия пакет с чиста съвест.

2. Проучете условията за настаняване  в стандартна стая, така че да сте сигурни къде ще отседнете.

3. Основните проблеми настаняването и различни непредвидени ситуации обикновено възникват през сезона, когато има много туристи.

Затова е по-добре да изберете по-малко натоварени месеци. За Турция например това са май, септември и октомври. Въпреки че тази година през есента в Турция имаше не по-малко почиващи, отколкото през сезона.

С една дума, ROH е вид лотария, която активно се популяризира от хотели. Но е евтино.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!