fbpx

Първи сняг се очаква в началото на декември

Първият сняг в София се очаква около 5 декември. До края на този месец обаче времето ще остане необичайно топло за този период на годината. Това съобщава в. „Телеграф”, позовавайки се на синоптика Красимир Стоев от Националния институт по метрология и хидрология. Сняг вече падна в планините на височина над 2000 м.

Още вчера обаче започна затопляне. Обилни валежи не се очакват и през следващата седмица, въпреки че в отделни дни ще има превалявания и леко понижение на температурите. Те обаче ще останат много по-високи от обичайните за това време на годината. Все пак след около 6-7 дни се задава промяна на времето.

Тогава има индикации за повече валежи, които в отделни периоди ще са по-значителни. Тенденцията след това вече е за трайно застудяване на времето. Очаква се след 20-ина дни – около 5 декември, температурите вече да бъдат близки до обичайните. По това време в София може да завали сняг.

В началото на седмицата ще се усили вятърът от югозапад. Ще се задържи по-топло от обичайното за сезона. Облачността над страната ще е значителна и на места в западните и южните райони ще превали дъжд. Във вторник ще е без валежи. В сряда отново на места ще превали дъжд, а вятърът ще се ориентира от изток-югоизток. В четвъртък и петък вятърът ще е с източна компонента, предимно умерен и с него ще прониква по-студен въздух.

Дневните температури постепенно ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 12 и 17 градуса. Над по-голямата част от страната ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време. Подобрение на видимостта и временно разкъсване на областта ще има след обяд. Над планините и планинските райони ще има разкъсана облачност.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Обрат в „Денсинг старс”: Натали се показа с нов мъж до себе си

кадри bTV Една от най-добрите и хармонични двойки в „Денсинг старс” е Натали Трифонова и Димитър Стефанин. Но в следващото шоу те няма да танцуват заедно. Натали съобщи, че има нов партньор, или както се изрази самата тя, „нов мъчител”. Във видео с социалните мрежи синоптичката на bTV се появи …

Блиц Новини
Нападнаха „Бригада Нов дом” заради детски играчки

кадри bTV За епизода, в който „Бригада Нов дом” помогна на майката с тежка диагноза Благовеста и дъщеря ѝ Християна, предаването получи много висока оценка от зрителите. Не са малко обаче хората, които са озадачени и доста подразнени от един конкретен детайл от ремонта. След като започнаха да разчистват жилището …

Блиц Новини
Зрителите са в шок от въпрос в „Аз обичам България”, искат спиране на шоуто

кадри bTV Въпрос в телевизионната игра „Аз обичам България” ядоса много зрители в петък вечер и предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи. Според някои той изобщо не е подходящ за семейно и патриотично предаване. Интересно е, че въпросът, който се появи в най-напрегнатия момент в играта, шокира дори и …

error: Content is protected !!