fbpx

Румен Петков: Настоявам за отварянето на чувалите с бюлетини

Чувалите с бюлетини трябва да бъдат отворени. 300 000 невалидни гласа са пренаписване на вота на хората в България. ЦИК трябва да даде оценка на това как работи изборното ни законодателство. То нарушава тайната на вота, когато хората биват питани – за какво ще гласуват за да получат бюлетина, а също така допуска хиляди гласове да бъдат зачерквани, когато някой има нужда от това, за да манипулира вота. Това заяви в по време на пресконференция в Плевен лидерът на АБВ Румен Петков, съобщи novini.bg.

„Настоявам с нарочен акт на Народното събрание да се отиде към отварянето на бюлетините. На всички чували и за всички СИК. Аз, например, не вярвам, че обявеният резултат в София, за общински съветници, е действителният. Убеден съм, че той е манипулиран, а не просто не вярвам. Да се отворят бюлетините и да се направят съответните промени, които да ни гарантират автентичността на вота“, посочи той, съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ.

„Не може, например, в София, Варна или Пловдив, за различните кандидати да са три бюлетини в една кутия. В Плевен са две бюлетини в една кутия. В селата в община София са четири бюлетини, а в плевенските села са три. Това означава само едно. Този, който е заложил тези правила за вота, е създал предпоставки, тарикатите със съответния инструментариум да могат да си драскат спокойно върху бюлетините и да ги правят невалидни. Вярно е, че има сгрешени бюлетини, че има и така наречения „неграмотен вот“, но това не може да обясни повече от 300 000 невалидни бюлетини“, допълни Петков.

От АБВ попитаха ЦИК и защо комисията не е разгледала сигнали за явни нарушения на изборното законодателство, какъвто е случаят в Плевен, където по време на кампанията и в нарушения на закона, определена политическа сила разлепяше агитационни материали във военни поделения.

Партията отчете и резултатите си в община Плевен, където след вота в неделя, при различните формати на подкрепа има излъчени 12 общински съветници и четирима кметове, спечелили още на първи тур. В редица населени места подкрепени от партията кандидати за кметове, ще се борят на балотаж.

Какво ме накара да не гласувам?
1. Единодушното избиране на господин Гешев за Главен прокурор. Нямам нищо против него като личност. Възможно да е много добър професионалист, експерт в работата си. Въпросът е, при наличие на членове те на комисията по избор, хора с различни убеждения, симпатизанти на различни политически течения у нас и извеснъж единодушие, пренебрегвайки своите политически пристрастия и жизнение разбирания. ЗНАЧИ, няма различие между партии и политически течения. Тогава защо да гласувам.
2. Големия процент на недействителни бюлетини при всички избори. ЗНАЧИ, има яко бъркане в „торбата“ с бюлетини на гласувалите.
3.Слабо различие между кандидатите. Проявена Национална безотговорност на Патриотарите. Всички проявяваща историческа неграмотност и много с бясна русофобия.
В тази връзка трябва да се каже историческата истина.
НЯМА ПРАБЪЛГАРИ, ТРАКИ СЛАВЯНИ. иМА СКИТИ (СЛАВЯНИТЕ, ПРАБЪЛГАРИТЕ) И ТРАКИТЕ. Разделението между Траките и Скитите става след 10 хилядолтие преди Христа.
Говорили са сходни езици, а може би един и същи.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Добра новина за вечните длъжници, но не съвсем

Доста време отне на депутатите да пуснат в действие закона за личния фалит, но това е на път да се осъществи. Правната комисия към парламента прие отпадането на „вечния длъжник“. По този начин се приема десетгодишна давност на задълженията на физическите лица. Давността няма да се прилага в точно определени …

Блиц Новини
Геро се стопи, показа елегантна фигура

Кадри Нова ТВ Драстична промяна се забелязва във външния вид на актьора и партньор на Димитър Рачков – Герасим Георгиев Геро. От известно време прави впечатление, че фигурата му се смалява и вече не е това мощно присъствие на сцената в сравнение с предишния сезон. На снощният лайв си свали …

Блиц Новини
Рачков и Маринов се захапаха като за последно в Капките

Кадри Нова ТВ Любимото на мнозина зрители шоу „Като две капки вода“ е към финала си. Снощи проследихме полуфиналите в това телевизионно състезание или конкурс, както се изказа Веско Маринов. Победител във вечерта стана Панайот Панайотов в образа на Мик Джагър, като се раздаде на сцената. Оказа се, че на …

error: Content is protected !!