fbpx

Синоптиците с ексклузивна прогноза: Ще се върне ли хубавото време или ще ни дави дъжд до края на месеца (таблица)

През втората половина на месец юни времето ще запази характера си – валежите ще са неравномерно разпределени, а температурите ще са около и над климатичните норми. В западната половина от страната валежите ще бъдат около нормата, а в източната – ще са на по-малко места и ще са по-малко като количество, съобщава bTV.

На 15-и на много места в западната половина от страната отново ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, пише Блиц. Ще има интензивни краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури и градушки. Преди обяд в източните райони ще е предимно слънчево, но след обяд на места, главно в югоизточните райони, ще има временни увеличения на облачността и ще превали и прегърми.

Ще духа слаб до умерен вятър: в западната половина от страната – от северозапад, а в източната – от югоизток. Максималните температури ще са от 25° – 28° в Западна България до 33° – 35° в Североизточна.

През почивните дни и в понеделник ще се задържи неустойчиво, с развитие на мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места из цялата страна ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

Ще се запазят условията за локални интензивни валежи и градушки. От северозапад, в източните райони от североизток, ще проникне малко по-хладен въздух и температурите слабо ще се понижат.

Във вторник и сряда валежите чувствително ще намалеят като обхват и интензивност, ще има и повече слънчеви часове. Температурите ще се повишат.

В четвъртък отново в югозападната половина от страната на много места ще превали и прегърми. Вятърът ще е източен, в Източна България – умерен. Дневните температури ще са малко по-ниски.

През третото десетдневие температурите ще се повишат, по-чувствително през последните дни от месеца. По-малка е вероятността за превалявания около 24 – 25 юни и в края на месеца.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Учител шокира Ники Кънчев в „Стани богат“ с признание за бабата на жена му

Кадри: БТВ Учител по история и философия в столично училище се устреми към стоте бона в „Стани богат“. След като седна в стола на богаството, Найден Върбанов не се поколеба да разкрие защо е решил да опита късмета си. „През лятото с бабата на съпругата ми гледахме предаването, и тя …

Блиц Новини
Алек Младенов: Не ме интересуват мненията на хората

Кадри БТВ От както стана ясно решението на Алек Младенов да не избере нито една от двете дами го разкостиха откъде ли не. От социалните мрежи го заливат коментари, както и гости, поканени в телевизията да му искат обяснение. Какво направи бе брат? Изглеждаше, че направи всичко това заради майка …

Блиц Новини
Ергенът Алек Младенов: Съвестта ми е чиста

Кадри БТВ Голяма изненада поднесе Алек Младенов с решението си да не избере нито една от двете претендентки за сърцето му. Зрителите са шокирани, но най-вече дамите, които най-малко са очаквали този развой на събитията. Алек се сбогува с двете дами с емоционално видео, в което поотделно благодари и на …

error: Content is protected !!