fbpx

Какво предстои на Стефан Данаилов: Лекарите му предписаха гимнастики за дишането

източник: „24 часа“

Специална рехабилитация, която да възстанови дишането му, започва Стефан Данаилов. От петък на легендата на българското кино и театър не се прилагат спешни реанимационни действия като интубация и изкуствено дишане, защото вече диша сам и значително е подобрил състоянието си.

Заради всички придружаващи заболявания, които обаче има Данаилов, лекарите от Военномедицинска академия, където той се лекува, продължават да го наблюдават.

Рехабилитацията, която му предстои, ще продължи около месец и включва специални дихателни гимнастики, инхалации и специфичен масаж. С тях трябва да започне да издишва стабилно и уверено, за да не се налага да бъде подпомаган допълнително.

Паралелно ще започне и двигателна рехабилитация заради счупването на бедрената кост през лятото. Тогава в Бургас на Стефан Данаилов бе поставена изкуствена става.

Двигателната рехабилитация трябва да става много внимателно, но същевременно енергично, защото актьорът вече веднъж е получил усложнение от намалената двигателна активност, обясниха специалисти.

Всичко това се прави на фона на отслабената заради онкологично заболяване имунна система на легендарния актьор.

Новината, че Данаилов вече е контактен и диша самостоятелно, плъзна в петък по обяд в София. Тя бързо бе потвърдена от близки на актьора.

Големият български актьор бе приет по спешност във ВМА в началото на месеца заради затруднено дишане, но в сряда състоянието му се влоши и бе интубиран.

От началото на септември Данаилов се лекуваше във военния санаториум в Хисаря, след като през август при инцидент във вилата си в Приморско счупи крак.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Призив за свалянето на Сашо Кадиев от екран

Кадри БТВ Заформя се кампания за отстраняването на Сашо Кадиев като капитан в „Аз обичам България“. Доста възмутени коментари се изсипват всеки път след предаването по негов адрес в социалните мрежи. Поведението на актьора дразни хората, които дори се заканват заради него да се откажат да гледат иначе прекрасното предаване. …

Блиц Новини
Бригадата направи едно дете щастливо

Кадри БТВ „Бригада нов дом“ отново донесе много радост в сърцата на измъчено от болест и проблеми семейство. Момчетата се постараха да дадат един уютен и удобен дом на три поколения дами, които заживяха под един покрив. Девет години Вики и нейната майка Гергана живеят в една стая и се …

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

error: Content is protected !!