fbpx

Стана страшно! Първи жертви около истерията със Световното в Русия! Загинало е дете

Фенове на Бразилия и Аржентина се клаха с мачетета преди старта на Световното първенство в Русия. Драматичните събития обаче са от Бангладеш, където местният град Мадаргаж явно е разделен между двата латино гранда.

Боевете са довели до тежки наранявания на мъж и сина му, които са в болница с опасност за живота, а 12-годишно момче загина при опита си да закачи знаме на Бразилия на електрически стълб.

„Провеждат срещи, на които си организират боеве. Напрежението е огромно“, коментира шефът на полицията в града Мохамад Рафик пред АФП, цитирана от Блиц.

В страната обмислят забрана на продажбата и показването на всякакви чужди знамена по времето на Мондиала.

„Това е комплекс за малоценност. Много хора в Бангладеш не знаят къде се намират Бразилия и Аржентина, нямат кръвна, езикова или всякакъв вид връзка с тях, но ги харесват, защото знаят, че са силни“, коментира местният професор по социология Нахал Карим.

Спортният журналист М.Кайзер обясни причината за конфликтите.

„Пеле е добре познат у нас. Има го в учебниците, така че е нормално хората да го знаят и да харесват Бразилия заради него. След 1986 година обаче много хора заобичаха Аржентина заради Марадона. Мисля, че тогава започна съперничеството между феновете на двата отбора у нас“, допълни Кайзер пред АФП.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Деца от общността я разплакаха: Како Бони, направи ни известни!

кадри Нова телевизия Певицата и най-одумван звезден участник в „Хелс китчън” Бони направи нещо невероятно за четири момчета от ромската общност, които мечтаят да станат известни музиканти. Тя ги срещнала случайно да просят, а след като разбрали от кого са поискали пари, те веднага я помолили: „Како Бони, направи ни …

Блиц Новини
Батков: Чужденци ритат за 500 евро, наши футболисти стават като Георги Семерджиев

кадри БНТ В българското футболно първенство има чужденци, които играят за 500-600 евро заплата, българи за толкова не можеш да хванеш, това заяви по БНТ Тодор Батков като представител на обществения съвет към БФС. В предаването на Георги Любенов той описа много драматична картина на това, което се случва с …

Блиц Новини
Маги Халваджиян: Медиите набиват мантрата, че в България няма нищо честно

кадри Нова телевизия Шоу като финала на „Като две капки вода” в „Арена София” не е правено не само в България, но и в света, това заяви Магърдич Халваджиян в сутрешния блок на Нова телевизия. „Най-големите ми притеснения бяха, че от телевизионно шоу ще се превърне в концерт. Но на …

error: Content is protected !!