fbpx

Сидеров: Нарязахме ракетите, а сега САЩ дори наем не плащат тук, много сме ларж

„Не е проблем Каракачанов да си подаде оставката, но ние сме в една коалиция, която сме излъчили от тройната коалиция двама вицепремиери, всяка една оставка означава вече разтурване на голямата коалиция с ГЕРБ. Ако това цели Марешки, да каже след А и Б – иска нови избори, разчита, че ще вземе 120 депутати…“, пише fakti.bg.

Така лидерът на „Атака“ Волен Сидеров отговори в кулоарите на парламента на лидера на „Воля“. По-рано днес Веселин Марешки обяви, че на министъра на отбраната Красимир Каракачанов трябва да бъде търсена отговорност за проблемите в армията.

„Тези, които не са осигурили средства за обучението на българските пилоти или са допуснали техническа неизправност, на практика са ги пратили на сигурна смърт. И кой друг носи отговорност освен политическото ръководство на Министерството на отбраната под началничеството на Красимир Каракачанов. Ние ще сезираме прокуратурата за бездействие и несвършена работа, защото излиза, че в този ден няколко български екипажа са играли на руска ролетка, тъй като няколко са се сменяли на този самолет“, възмути се Марешки.

Сидеров пък смята, че „не може да се използва един трагичен случай, повреди и катастрофи са ставали във всяко едно време“. Според него политическа отговорност трябва да се иска от тези, които са позволили да се „разруши Българската армия“ поради натиск от САЩ.

„Американците ни накараха да нарежем съветските ракетни установки, които бяха единственото ни сериозно защитно оръжие. Защо сега не ни подарят хеликоптер, изтребител, а трябва да ги купуваме, като в същото време от 2006 г. използват безплатно четири военни бази у нас. На Филипините, в Италия плащат стотици милиони – където имат бази, обикновено плащат наем, тук – не, ние сме много ларж“, възпротиви се председателят на „Атака“.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Зрителите са в шок от въпрос в „Аз обичам България”, искат спиране на шоуто

кадри bTV Въпрос в телевизионната игра „Аз обичам България” ядоса много зрители в петък вечер и предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи. Според някои той изобщо не е подходящ за семейно и патриотично предаване. Интересно е, че въпросът, който се появи в най-напрегнатия момент в играта, шокира дори и …

БГ звезди
Веско Маринов: Родих се селянин, станах гражданин

кадри Нова телевизия Емоционална изповед направи по Нова телевизия естрадната звезда Веселин Маринов. Певецът призна, че е изпитва страх да посети родната си къща в Полски Тръмбеш, която е единственото място, което нарича „у дома”. „Никой не ме чака вече там”, обясни Маринов, едва удържайки сълзите. Той се върна назад …

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

error: Content is protected !!