fbpx

Няма такава държава – България! Жив по лична карта, „в отвъдното“ по шофьорска книжка!?

И това доживяхме.

Разказът на Андрей Георгиев подлуди социалните мрежи в България.

Той е жив по лична карта, но според КАТ е мъртъв от години и му е спряна шофьорска книжка, пише www.glas.bg.

Историята му е без редакторска намеса:

Нека ви споделя какво ми се случи през тези 3 дни. В неделя на влизане в София ме спря патрул на Пътна полиция, защото не бях включил дневните светлини на колата. При проверката се оказа, че шофьорската ми книжка е невалидна от 2010 година (да точно така преди 9 години) поради причината че съм починал.

Интересното в случая е че през 2013 година имам акт, който съм и платил. Имам и няколко електронни фиша които също са платени.Още по-интересно е че съм спиран поне 5 пъти за тези години и никой до момента не е забелязал че съм мъртъв по шофьорска книжка.

Оказа се, че полицаите които ме спряха нямаха никаква идея какво да правят и по съвет на някакъв дежурен ми върнаха документите и ми пожелаха приятен ден, а на въпроса ми какво да направя за да бъда отново жив и правоспособен водач ми казаха че нямат никаква идея.

Та всичко приключи благополучно днес в Столичния КАТ и понеже жената на гишето ми каза че съм 2ри такъв случай, реших да споделя с вас какво се прави.

Отивате в КАТ, там където се подават заявление за издаване на дубликат на СУМПС. Давате си шофьорската книжка и личната карта, необходимо е да сте „Жив“ по лична карта, и те ви съживяват в системата. Ако са ви уморили в друг град, както беше в моя случай – ВАРНА, се налага да зачакате известно време тъй като съживяването става по местоумиране.

Та така… Отново съм официално Жив водач на МПС… след 9 години в които не съм и подозирал за своята кончина и че реално съм неправоспособен водач.

Е … нема такава държава! Положението е Мики Маус откъдето и да го погледнеш.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Всички участници в един епизод събира „Бригада нов дом“

Кадри БТВ Последният епизод всъщност ще е епизода за проглеждането, това, което всъщност е посланието на предаването, анонсира Мария Силвестър финалната история от „Бригада нов дом“. В него участие взимат всички семейства, на които бригадата помогна да си стъпят на краката. За проглеждането отвъд ограниченията, отвъд бариерите, отвъд всичко невъзможно, …

Блиц Новини
Йоана след „Ергенът”: Алек ме заблуди

кадри bTV Стюардесата Йоана, която отпадна от „Ергенът” на крачка от големия финал, заяви, че е била заблудена от Алек. Тя директно призна, че приятелят на майка ѝ е трябвало да го унижи при родителската среща, като го бутне в басейна, както е искал. Отвъд разочарованието, Йоана коментира, че Алек …

Блиц Новини
Подкрепа за Чоткин преди големия финал на Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Остана само да видим финалното готвене на двамата претенденти за голямата награда от 100 000 лв. Двамата готвачи, които ще се борят за нея в големия финал на „Хелс Китчън“ са талантливият Чоткин и изненадата на сезона Станислав. Димитър напусна кухнята на Ада завинаги на престижното трето …

error: Content is protected !!