fbpx

Финландци си купиха нови Lada Vesta и ги…изхвърлиха

източник: AutoMedia

Снимка: Auto.Mail

В края на 2015 г. производителят на гуми Nokian купува няколко седана Lada Vesta за  изпитания на своите продукти. Машините са закарани на полигона „Белия ад“ във Финландия, където тестовите машини са от моделите VW Golf GTI и VW Polo GTI.

Към тях се присъединяват и новите „Лади“, като едната се кара от Яне Лайтинен – пилотът, поставил световен рекорд за скорост на лед. С Audi RS6 финландецът успява да развие скорост от 335,7 км/ч. Почти веднага той открива сериозен проблем при руския модел – при рязко отпускане на газта колата поднася незабавно. При серийните коли това е компенсирано от системата за стаилизация, докато при тестовите машини тя се изключва.

Лайтинен отбелязва още, че при преминаване на неравности се чува силно скърцане от тавана. Причината е, че при ниските температури там се образува конденз. Този проблем е открит при модела още след излизането му на пазара в Русия, но така и не е отстранен.

В крайна сметка, финландите се отказват от изпозването на „Ладите“, тъй като те са крайно неподходящи за използване за тестове на гуми. Двете коли просто са захвърлени, тъй като спирачните им системи, както и електрониката създават сериозни проблеми с работата си.

Любопитното е, че от Nokian не са се въползвали от гаранцията, предлагана от производителя и са предпочели да зареждат колите на полигона. Автомобилите дори не са регистрирани и са оставени да гният в комплекса вече две години.

 

Няма по-голям мазохизъм от това да си карал руска кола и пак да си купиш !!!

„Не сме имали никакви проблеми с Lada Vesta“, коментира Йоуни Кайнулайнен от Nokian Tyres. „Целият ни автопарк може да се ползва при необходимост. Колите се поддържат в пълна изправност, защото могат да ни потрябват във всеки момент. Информацията, че сме се отказали от Vesta заради някакви конструктивни недостатъци или дефекти, не съответства на истината“.Това май убягва от автора на статията???Или не е угодно на някой цялата истина ифакти!

До кога ще се се съобразяваме с тях Тесе бъзикат с европейския съюз Срамота.

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!