fbpx

Пловдив напът да остане без градски транспорт

Фирмите, които обслужват линиите на градския транспорт в Пловдив, са пред фалит, съобщава Нова телевизия. Те работят на загуба и нямат пари за гориво.

По тази причина предстои превозвачите да се срещнат с областния управител, за да поискат помощ от държавата. В противен случай до дни градът ще остане без автобуси.

Един от собствениците на транспортна фирма – Веселин Дошков, прогнозира, че хроничното недофинансиране на превозите от общината ще доведе до финансов колапс. Задължение на общината е да направи баланс между реалните разходи на превозвачите и социалните услуги, които предоставяме, посочи той и обясни, че в момента разходите са с около 50 стотинки по-високи от приходите.

По данни на местните превозвачи дълговете към доставчиците на гориво надхвърлят 2 млн. лева. Отпуснатите от общината 7 млн. лв. за обществения градски транспорт не са били достатъчни, тъй като за последните обществени поръчки превозвачите са закупили чисто нови автобуси.

Превозвачите посочиха и че много от шофьорите напускат заради тежката работа и ниските заплати. /news.bg

Скоро ще ги последват Варна и Бургас. След като намалее европейското финансиране на безумните обекти, апартаменти и къщи за гости, ГЕРБ ще падне на изборите щото няма какво повече да лапа. Всеки европейски проект се захранва еднократно с едни пари, които се разпределят по веригата. Накрая обекта полу-завършен , недовършен се набутва на общините за експлоатация и поддръжка. А няма от къде, Бойко раздава само персонално ! Тогава идва друго правителство да се бори с немотията и хиените започват да реват и да късат месо. А фактически те са я надробили тая попара. Накрая и американските самолети дето ги умуват ще си изгният след първите полети. а колко от тях ще паднат още при тренировките , предстои да видим шоуто !

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

БГ звезди
БТВ прекали с Мария Силвестър, не могат да ѝ вземат думата

кадри bTV Водещата на „Бригада Нов дом” Мария Силвестър буквално превзема ефира на bTV тази седмица. Нейното присъствие започна с едно от най-обсъжданите предавания в родния ефир, продължава през участието ѝ в сериала „Алфа”. На всичко отгоре зрителите ще я виждат всеки ден като седмичен коментатор в „Преди обед”. Още …

Блиц Новини
Най-харесваната двойка напусна „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Една от най-харесваните двойки от романтичното риалити „Един за друг“ напусна предаването на крачка от финала. Дилян и Петя се изправиха на елиминации срещу Сияна и Светослав и решаващият глас за това дойде от хората, които те смятаха за свои най-добри приятели Галена и Петър. Петя повече …

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

error: Content is protected !!