fbpx

Как бързо да заспите след натоварен ден

Какво в най-доброто нещо, което може да ви се случи след тежък работен ден, разбира се добрата почивка. Въпреки това, в днешния забързан свят, понякога се уморяваме толкова много, че дори в края на деня тялото не може да се отпусне и не ни позволява да спим лесно, за да сме свежи за следващия луд ден. Така се получава омагьосан кръг. А възможно ли е да бъдете продуктивни без добра почивка? Едва ли.

Предлагаме ви една техника, която активира загубата на нощно тегло, отстраняването на токсините от стомашно-чревния тракт и релаксацията на тялото преди сън. Ще се научите как бързо да се отървете от безсъние, защото тази техника ви позволява да се отпуснете и да почивате само за няколко минути.

Как да се отървем от безсъние

За да дадете на тялото да се отпуснете, можете и трябва да използвате йога. Само една минута от тази най-проста поза ще спомогне за подобряване на метаболизма, за избягване на сутрешния оток и за стимулиране на функционирането на вътрешните органи.

Въпреки това, да се приеме и фиксира желаната поза, не е достатъчно. Необходимо е също така да се предприемат допълнителни действия, които ще помогнат на тялото да остави тревогите от миналото и да се успокои за бързо и дълбоко заспиване.

Като начало легнете по гръб с вдигнатите ръце и крака към тавана за около минута. Вашите крайници трябва да са леко раздалечени настрани. Можете да използвате таймер, но можете и да броите наум до 60.

След това отпуснете гърба си и свалете крайниците си, без да променяте общото положение на тялото. Почувствайте как кръвта пулсира през ръцете и краката, тъй като излишната вода и натрупаните мазнини започват да напускат тялото.

Важно е упражнението да се извършва с гладко и ритмично дишане през цялото време. След правилно изпълнение на процедурата, ще ви се доспи – това е нормално чувство. Насладете се на дълбок сън./zdrave.to

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!