fbpx

Още един златен медал за България на Европейските игри в Минск! Страхотната Станимира победи!

снимка: Костадин Андонов, БОК

Станимира Петрова спечели златен медал в категория до 57 килограма от турнира по бокс за жени на Европейските игри в Минск. На финала състезателката на варненския клуб на легендата Ивайло Маринов победи ирландката Михаела Уолш, пише Sportal.bg.

Двубоят на ринга в Беларус беше равностоен, като Петрова показваше по-добър контрол над мача, а Уолш атакуваше по-настървено след първия рунд. Ирландката обаче така и не стигна до достатъчно точки, защото и Петрова се включваше при размяната на удари.

Европейската шампионка спечели с 4:1 съдийски гласа.

Двубоят започна с бърз десен прав удар на Станимира Петрова в главата на ирландката. Последва дясно кроше на българката. Микаела Уолш отвърна с ляв прав. Станимира Петрова свали гарда и чакаше атака на ирландката. Петрова пласира десен прав удар в главата на Уолш. Ирландката отговори с ляв прав удар.

Вторият рунд стартира с десен прав удар на Станимира Петрова. Микаела Уолш върна
ляв прав в главата на Станимира Петрова. Ляв ъперкът на българката. Последва клинч, в който Уолш държеше българката с дясната ръка, а лявата удряше. Нова серия от удари в тялото понесе Станимира Петрова.

Двете състезателки заиграха повече позиционно. Българката получи ляв прав при размяна на удари. Станимира свали гарда и в стил “Тайсън Фюри” избягваше ударите на ирландката. Мощни удари на Станимира Петрова в серия ляв и десен и донесоха предимство. Десен прав в главата на Уолш малко преди финалния гонг, затвърди предимството на Станимира Петрова.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Добра новина за вечните длъжници, но не съвсем

Доста време отне на депутатите да пуснат в действие закона за личния фалит, но това е на път да се осъществи. Правната комисия към парламента прие отпадането на „вечния длъжник“. По този начин се приема десетгодишна давност на задълженията на физическите лица. Давността няма да се прилага в точно определени …

Блиц Новини
Геро се стопи, показа елегантна фигура

Кадри Нова ТВ Драстична промяна се забелязва във външния вид на актьора и партньор на Димитър Рачков – Герасим Георгиев Геро. От известно време прави впечатление, че фигурата му се смалява и вече не е това мощно присъствие на сцената в сравнение с предишния сезон. На снощният лайв си свали …

Блиц Новини
Рачков и Маринов се захапаха като за последно в Капките

Кадри Нова ТВ Любимото на мнозина зрители шоу „Като две капки вода“ е към финала си. Снощи проследихме полуфиналите в това телевизионно състезание или конкурс, както се изказа Веско Маринов. Победител във вечерта стана Панайот Панайотов в образа на Мик Джагър, като се раздаде на сцената. Оказа се, че на …

error: Content is protected !!