fbpx

Каракачанов не се съгласи с президента Радев: Той знае цената на F-16, не знам откъде излезе 1 млдр. повече

Реално цената на изтребителите Ф-16 е 2,2 млрд. лв. Аз не знам от къде Радев твърди, че са 3,2 млрд. лв., след като още преди 10 дни ние сме му изпратили, по негово искане, предложението за договор. Това коментира вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти в Троян, предаде БНР.

В местността „Хайдушкото сборище“ край троянското село Балканец вицепремиерът участва в традиционния празник на планината, билките и туризма. По думите му в договора ще има определени корекции, но президентът е бил информиран за всеки етап, когато той е поискал.

Според Каракачанов ако се стигне до подписване на договора, до края на юли процесът ще е приключил: „Ние ще направим своя доклад до Министерския съвет, той трябва да вземе решение и да го вкара в Народното събрание. Парламентът, ако одобри това предложение, до края на юли той може да се сключи“.

„Аз не знам от къде излезе този един милиард лева, по принцип самият преговорен процес, независимо за каква техника е, не е проста работа. Ако беше лесно, самият президент Радев, още когато беше командващ на ВВС, щеше да реши проблема. Само че той не се решава вече 10-12 години, сега сме на крачка да сключим договор“, коментира още военният министър. По думите му има неща, които в този договор и на него не му харесват и това е заявено.

„Президентът можеше чрез ранга, който заема, да потърси контакт със своя американски колега и ако има някакви съображения, да ги каже и да помогне малко в този процес, защото е лесно да критикува, трудно е да се върши работа“, добави Каракачанов.

По отношение спора между министрите Каракачанов и Караниколов и председателя на парламента Караянчева за ремонта на руските самолети Су-25 Красимир Каракачанов зави: „Аз няма какво да се разбирам, има закон и съм длъжен да го изпълнявам“. По думите му в България има немалко чиновници, „които, като чуят държави извън ЕС, почват да треперят, страх ги е да не им се скара някой чиновник в посолство в София, Брюксел или НАТО“. Парите за ремонта на самолетите са преведени, имаме договор с Беларус, отбеляза министърът.

От собствен опит, господин Министре. Също и от собствени източници. Един експерт в определена област знае точно какво дапоиска за информация. Става въпрос за пълно, а не за частично оборудване – техническо и учебно.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Зрителите са в шок от въпрос в „Аз обичам България”, искат спиране на шоуто

кадри bTV Въпрос в телевизионната игра „Аз обичам България” ядоса много зрители в петък вечер и предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи. Според някои той изобщо не е подходящ за семейно и патриотично предаване. Интересно е, че въпросът, който се появи в най-напрегнатия момент в играта, шокира дори и …

БГ звезди
Веско Маринов: Родих се селянин, станах гражданин

кадри Нова телевизия Емоционална изповед направи по Нова телевизия естрадната звезда Веселин Маринов. Певецът призна, че е изпитва страх да посети родната си къща в Полски Тръмбеш, която е единственото място, което нарича „у дома”. „Никой не ме чака вече там”, обясни Маринов, едва удържайки сълзите. Той се върна назад …

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

error: Content is protected !!