fbpx

17-годишен роден IT талант събра очите на световни компании

България може би ще е родината на новия Илън Мъск. Звездин Бесарабов е още ученик, но впечатлява с креативността си в информационните технологии. Той разработва уникални софтуерни приложения, които са търсени от световни компании, съобщава Bulgaria ON AIR.

Тази година Звездин е едно от седемте български деца с престижната награда от българския „Харвард клуб“, пише Блиц.

Той е на 17 години. Още в първия час по информатика в осми клас открива страстта на живота си – информационните технологии. През август миналата година Звездин започва работа по своята разработка за анализ и прогноза на криптовалути.

С този проект Звездин участва в състезание за наука и инженерство в Америка, но още през 2016 г. той вече е разработил първата си голяма гордост – писалка, която успява да научи по какъв начин нейният потребител пише ръкописно.

Въпреки страстта си към технологиите Звездин е сигурен, но и леко притеснен, че някой ден голяма част от човешкия труд ще бъде заменена от машините.

Целта на Звездин е да успее да се развива в своята материя и да допринесе за подобряването на живота на хората чрез науката.

България ще я има,заради такива деца!

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Призив за свалянето на Сашо Кадиев от екран

Кадри БТВ Заформя се кампания за отстраняването на Сашо Кадиев като капитан в „Аз обичам България“. Доста възмутени коментари се изсипват всеки път след предаването по негов адрес в социалните мрежи. Поведението на актьора дразни хората, които дори се заканват заради него да се откажат да гледат иначе прекрасното предаване. …

Блиц Новини
Бригадата направи едно дете щастливо

Кадри БТВ „Бригада нов дом“ отново донесе много радост в сърцата на измъчено от болест и проблеми семейство. Момчетата се постараха да дадат един уютен и удобен дом на три поколения дами, които заживяха под един покрив. Девет години Вики и нейната майка Гергана живеят в една стая и се …

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

error: Content is protected !!