fbpx

Как да си направите пресен сок от джинджифил?

 

Джинджифилът е суперхрана, която помага за облекчаването на много неразположения и доставя важни хранителни вещества на тялото. Пикантният корен допринася за повишаване на имунните защити, източник е на витамини и минерали, освен това има много мощни противовъзпалителни свойства, пише www.az-jenata.bg.

Най-добре е да се консумира пресен. Така хранителните вещества в джинджифила оказват най-силно своето положително влияние.

Сокът на джинджифила е невероятно полезен. Как да си го направите вкъщи?

Най-лесно е да си приготвите отвара от сварени корени, но така полезните свойства на билката намаляват.

Вместо това направете следното:

1. Обелете няколко парчета пресен джинджифил. Използвайте лъжичка за чай. Този метод е най-удобен, ако не разполагате с белачка.

2. Сложете джинджифила в блендер. Добавете към него 1 и ½ чаши вода. Пуснете на бързи обороти, докато сместа стане гладка.

3. Прецедете течността много внимателно през няколко марли или тензух. За да изцедите всички хранителни вещества, изстискайте силно с ръце пасирания джинджифил, докато насити докрай водата.

Така вече имате прясно изцеден джинджифил с всичките му богатства. Можете да го пиете така, а можете да му добавите малко мед и лимон, да го охладите и да консумирате в лятната жега с кубче лед.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

Hell's kitchen
Симона мечтае да бъде криминалист, сладкар и инвеститор

Кадри Нова ТВ Въпреки първоначалното впечатление, което остави и у зрители и участници Симона успя да обърне мненията за себе си. За два месеца ти научи адски много. Научи почти всичко, което можех да ти дам. С тези думи я изпрати шеф Ангелов от Хелс китчън и всички са съгласни …

error: Content is protected !!