fbpx

Ген. Атанас Атанасов: Борисов направи остър ход с партийните субсидии заради гафа на Горанов

Премиерът казва париите да си търсят спонсори, а ДПС ни натрапва обръчи от фирми, каза лидерът на ДСБ

Бойко Борисов направи остър ход с партийните субсидии заради гафа на финансовият министър Владислав Горанов. Премиерът знаеше, че предложението му за намаляването им от 11 на 1 лев няма да бъде прието, но един месец се занимаваме с тези тема. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

Той сподели, че партията му има да връща на държавата около 50 000 лева, но трябвало да съберат дарения, защото нямало друг начин, тъй като субсидия вече не получава.

„Тази сага откъде тръгна? От това, че министърът на финансите, злоупотребявайки с правомощията си, е наддавал дълго време пари на партиите. Вместо да понесе отговорност и да подаде оставката, че е разхитил пари от бюджета, Борисов направи този остър ход и то с нещо, което знаеше, че няма да бъде прието. Един месец обаче се занимаваме с тези субсидии“, заяви генералът.

„Извадих законопроектът, който е внесен през 2001 г. за субсидиране на политическите партии. В мотивите е записано, че това се прави като основна антикорупционна мярка с оглед присъединяването на България към Европейския съюз. Сега Борисов казва „Не ви трябват субсидии, търсете си пари от спонсорите, а ДПС директно заявиха, че обръчите от фирми щели да ни обслужват“, добави той.

Целта на тази маневра на Борисов е отклоняване на общественото внимание от гафа на финансовия министър, който е свързващо звено между ГЕРБ и ДПС, заяви Атанасов.

Той коментира решението на Антикорупционната комисия, че няма нарушения по казусите с имотите на властта.

„Скандалът „Апартамент гейт” започна с една шега. Цветан Цветанов каза, че няма кой да го накаже и се оказа прав“, каза още ген. Атанасов.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Митко закъса в „Стани богат“ и привика на помощ любимата

Снимка бТВ Димитър Димов продължи по блестящ начин играта си в „Стани богат“ тази вечер, а и неговата любима също имаше заслуга да си тръгне с добра сума. Димов, който се занимава с внедряване на системи за управление на човешки ресурси и обяснения, заключи сумата 2000 лева, а за нея …

Блиц Новини
Иван и Андрей се заядоха яко с „Българската Коледа”: Върхът на лицемерието!

кадри YouTube/Иван и Андрей Неофишъл „Българската Коледа” е връх на лицемерната благотворителност, това заяви продуцентският дует Иван и Андрей в своето предаване „Неофишъл”, което се излъчва в YouTube. Двамата буквално се нахвърлиха с остри коментари срещу най-известната дарителска кампания, но и на другите подобни, в които участват политици. Тезата на …

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

error: Content is protected !!