fbpx

Кога през деня трябва да се пие вода

Няма да се изморим да повтаряме, че да се пие вода е най-важното нещо на света, непосредствено след дишането.

Сега ще ви дадем още 4 причини да пиете вода през деня, защото се оказва, че тя е полезна по различен начин през различните части от деня.

След ставане – 2 чаши вода

Това ще помогне на организма ви да се хидратира и да „активирате“ вътрешните органи, прекарали последните 8 часа в покой.

С двете чаши вода ще започнете „ударно“ деня си и ще забележите, че водата разсънва повече дори от кафето.

Ако прибавите лимонов сок и мед, ефектът ще е наистина забележителен.

1 чаша вода – половин час преди хранене

Водата участва във всички процеси по превръщането на храната в енергия. Затова е важно да пиете вода половин час преди хранене, за да подпомогнете храносмилането.

Това означава не само, че ще можете да обработите добре храната и да извлечете важните хранителни вещества, но и ще решите евентуални проблеми с храносмилателната си система.

1 чаша вода преди къпане

Тя ще ви помогне да поддържате кръвното си нормално. Обикновено докато се къпете кръвното пада, особено при къпане с топла вода, а това при някои хора може да се окаже проблем.

1 чаша вода преди лягане

Помага за намаляване на риска от сърдечен или мозъчен удар, защото нормализира кръвното.

И като казваме 1 чаша, имаме предвид между 200 и 250 мл вода.

Сега не ви остава нищо друго, освен да изпиете една чаша вода. Ние ще направим същото.

 

www.edna.bg

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

Hell's kitchen
Симона мечтае да бъде криминалист, сладкар и инвеститор

Кадри Нова ТВ Въпреки първоначалното впечатление, което остави и у зрители и участници Симона успя да обърне мненията за себе си. За два месеца ти научи адски много. Научи почти всичко, което можех да ти дам. С тези думи я изпрати шеф Ангелов от Хелс китчън и всички са съгласни …

error: Content is protected !!