fbpx

Майстор на сръбската скара ни разкри: Ето така се правят най-сочните кебапчета (рецепта)

Кебапчета са ястие от сръбската кухня и са любими на всички. Жителите на Балканския полуостров ги обожават и често ги приготвят.

Продълговатият колбас се прави от свинско или говеждо месо, а след това се пържи на скара или на тиган.

Това е най-лесната рецепта на това оригинално ястие. Уверяваме ви, че ще имат невероятен вкус!

Съставки:

Свинска кайма – 300 грама

Телешка кайма – 300 грама

Газирана вода – 3 супени лъжици

Слънчогледово олио – 3 супени лъжици

Паприка – 1 супена лъжица

Сода – 1 щипка

Сол и черен пипер на вкус

Лук – 1 брой

Начин на приготвяне:

Смесете двата вида кайма, нарежете лука, добавете сол, черен пипер, паприка (червен пипер) и сода. Разбъркайте. Добавете към мляното месо газираната вода и го омесете старателно за 10-15 минути. Намажете с олио (около 2 супени лъжици) и покрийте с капак, като съхранявате в хладилник в продължение на няколко часа.

Оформете кебапчетата по два начина: или чрез ръце или като каймата премине през гърлото на пластмасова бутилка. В този случай кебапчетата ще бъдат с по-плътна и равномерна форма.

Загрейте тиган с растително олио. Изпържете, докато станат готови, обръщайте ги периодично, така че да са равномерно запечени.

Сервирайте ароматните кебапчета с картофено пюре, пресни или печени зеленчуци.

Кебапчетата са изключително подходящи за вашите семейни вечери! Посъветвайте приятелите си да приготвят нещо ново за вечеря, като им споделите тази рецепта.

 

Брадва

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Деца от общността я разплакаха: Како Бони, направи ни известни!

кадри Нова телевизия Певицата и най-одумван звезден участник в „Хелс китчън” Бони направи нещо невероятно за четири момчета от ромската общност, които мечтаят да станат известни музиканти. Тя ги срещнала случайно да просят, а след като разбрали от кого са поискали пари, те веднага я помолили: „Како Бони, направи ни …

Блиц Новини
Батков: Чужденци ритат за 500 евро, наши футболисти стават като Георги Семерджиев

кадри БНТ В българското футболно първенство има чужденци, които играят за 500-600 евро заплата, българи за толкова не можеш да хванеш, това заяви по БНТ Тодор Батков като представител на обществения съвет към БФС. В предаването на Георги Любенов той описа много драматична картина на това, което се случва с …

Блиц Новини
Маги Халваджиян: Медиите набиват мантрата, че в България няма нищо честно

кадри Нова телевизия Шоу като финала на „Като две капки вода” в „Арена София” не е правено не само в България, но и в света, това заяви Магърдич Халваджиян в сутрешния блок на Нова телевизия. „Най-големите ми притеснения бяха, че от телевизионно шоу ще се превърне в концерт. Но на …

error: Content is protected !!