fbpx

14-годишно момиче бе насилено и убито в Германия, подозират иракски мигрант

Представители на германските власти заявиха, че иракчанин, заподозрян за изнасилването и убийството на 14-годишно момиче, най-вероятно е напуснал страната и се е завърнал в Ирак, предаде Ройтерс.

Полицията съобщи, че изчезналата тийнейджърка, родом от град Майнц, е била намерена мъртва в сряда в гориста местност близо до релсов път, пише БТА.

Централният еврейски съвет на Германия обяви, че момичето на име Сузана Фелдман и майка й са били членове на еврейската общност в Майнц, но призова да не се правят прибързани изводи за мотива за престъплението, пише novini.bg.

В свое изявление съветът посочи, че много от детайлите на случая са все още неясни, и изрази очакване за бързо и подробно разследване от страна на прокуратурата и за тежки последици за извършителя или извършителите.

Говорител на полицията във Висбаден каза, че за момента няма доказателства религията на момичето да има отношение към извършеното престъпление.

Въпросът за антисемитизма е много деликатен в Германия, предвид нацисткото минало и Холокоста. Според данни на полицията от миналата година повечето антисемитски престъпления в страната миналата година са били извършени от десни екстремисти, а не от имигранти, които в Германия са преобладаващо мюсюлмани, отбелязва Ройтерс.

Убийството може да засили критиките към германския канцлер Ангела Меркел, която прие през 2015 г. в страната над един милион мигранти.

Полицията разкри, че издирва 20-годишния Али Башар, за когото смята, че е избягал преди броени дни заедно със семейството си в Ербил, Ирак, използвайки фалшиви имена. Молбата за убежище на Башар е била отхвърлена, но депортирането му е било забавено и се предполага, че той междувременно е убил момичето, преди да избяга от Германия.

Втори заподозрян, 35-годишен турски гражданин, чието име не бе разкрито, е бил задържан часове след намирането на тялото на момичето. Той обаче бил освободен днес, след като е бил оневинен от „нови доказателства“

Старши прокурорът от прокуратурата във Висбаден Оливер Кун каза пред журналисти, че и двамата заподозрени са „живеели в бежански центрове във Висбаден“. Разследващите смятат, че момичето е станало жертва на колективно изнасилване и убийство, допълни той.

Полицията е научила за местоположението на тялото и за самоличността на един от заподозрените нападатели от 13-годишен мигрант, който се явил в полицейския участък във Висбаден в неделя.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

Hell's kitchen
Царина: Имах силна вяра в себе си и възможностите си

Кадри Нова ТВ Царина въпреки, че остана на крачка от черната куртка стана любимка на феновете на Хелс китчън. Хоби готвачката успя да пребори конкуренти работили за големи ресторанти и доказали се професионалисти. След напускането й интереса към нея не стихва и сега я виждаме в собствената й кухня и …

Блиц Новини
Призив за свалянето на Сашо Кадиев от екран

Кадри БТВ Заформя се кампания за отстраняването на Сашо Кадиев като капитан в „Аз обичам България“. Доста възмутени коментари се изсипват всеки път след предаването по негов адрес в социалните мрежи. Поведението на актьора дразни хората, които дори се заканват заради него да се откажат да гледат иначе прекрасното предаване. …

error: Content is protected !!