fbpx

Лидерът на БСП разкри колко пари има партията и заговори за Мая Манолова

Няма и не бива партийната субсидия да стане 1 лв. – това означава край на многопартийната система и диктатура на една партия. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в „Тази сутрин“ по bTV. Според нея субсидията трябва да се намали, но не на 1 лв. и именно затова БСП предлага разумен разговор с политическите сили, съобщава „Блиц“.

Във връзка с връщането на БСП в пленарна зала, Нинова обясни, че социалистите са се върнали в променена партийна и парламентарна ситуаци.  Лидерът на БСП си обясни атаките на опозицията в промените на устава,които въведоха мандатност в депутатите.

„Спорът не е идеологически, поколенчески, единствената разлика е Истанбулската конвенция“, изтъкна Нинова. В коментар на критиките на Атанас Мерджанов, че в партията се внасят разделителни линии Нинова коментира, че би коментирала, ако „тези телевизионни смелчаци станаха вчера и да кажат своето мнение“.

На въпрос какви са отношенията със Сергей Станишев Нинова каза, че са сложни. „Колегиални са ни отношенията, на здраве-здрасти, разменихме няколко думи на премиерата на Ламбо“, посочи лидерът на БСП. „И до днес получаваме критиките за тройната коалиция, за целувката с Местан“, каза Нинова. На подмятането на водещия за предложението на Делян Пеевски да оглави ДАНС, тя потвърди и че това е повод за критики, като добави, че не е имало никаква критика за това, което е направила тя като председател.

„В ГЕРБ им предстои това, което ние правим. ДПС взе много остър социален завой, влязоха на наш терен – социални закони, ниско ДДС на хляб, ситуацията в парламента след изборите е много различна“, категорична е Нинова. На въпрос колко са средствата на БСП по сметка от субсидията тя отговори, че са около 300-400 000 лв. Нинова отрече да е изчезнала субсидията от няколко милиона и припомни, че е оставила справка в секретариата на конгреса колко средстава и по кои пера са харчени.

„Трябва да чуя отговорът на Мая и мнението на организациите и тогава ще отговоря, иначе ще чуя, че в студиата се предопределят кметове и че водя партията авторитарно“. Така Нинова отговори на въпрос дали би подкрепила Мая Манолова за кандидат-кмет на София от името на БСП. Столичната организация на социалистите вече изрази желанието си да номинира Мая Манолова, но самият омбудсман все още не е съобщила решението си.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Митко закъса в „Стани богат“ и привика на помощ любимата

Снимка бТВ Димитър Димов продължи по блестящ начин играта си в „Стани богат“ тази вечер, а и неговата любима също имаше заслуга да си тръгне с добра сума. Димов, който се занимава с внедряване на системи за управление на човешки ресурси и обяснения, заключи сумата 2000 лева, а за нея …

Блиц Новини
Иван и Андрей се заядоха яко с „Българската Коледа”: Върхът на лицемерието!

кадри YouTube/Иван и Андрей Неофишъл „Българската Коледа” е връх на лицемерната благотворителност, това заяви продуцентският дует Иван и Андрей в своето предаване „Неофишъл”, което се излъчва в YouTube. Двамата буквално се нахвърлиха с остри коментари срещу най-известната дарителска кампания, но и на другите подобни, в които участват политици. Тезата на …

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

error: Content is protected !!