fbpx

Натурални средства против сухота в очите

Сухотата в очите може да е причинена от различни състояния в организма, но може и да е симптом на обикновена преумора на очите. С няколко интензивни примигвания оправяте проблема и готово. Но понякога не е толкова лесно. Необходимо е да направите някои промени в начина си на живот или да приложите природни методи, които имат ефект и въздействат по естествен начин на производството на очен секрет, който предпазва окото от инфекции, пише www.az-jenata.bg.

Ето какво можете да направите.

Пийте повече вода

Понякога недостатъчното количество вода, което пием през деня, оказва влияние върху функциите на органите и системите. Сухотата в очите може да се дължи на лека дехидратация и невъзможност на слъзните жлези да образуват необходимия секрет.

 

Топъл компрес

Топлите компреси с вода са добър начин да противодействате на възпалението в очите, което е предизвикало сухота.

Омега-3 мастни киселини

Сълзите са естествена смес от вода, масла и слуз, за чието производство са необходими и омега-3 мастните киселини, които приемаме с храната. Наблегнете на храни, които ги съдържат, като рибата, ядките, лененото семе, авокадото.

Носете очила със специална защита

Вредното влияние на ултравиолетовите лъчи може да предизвика сухота. При недостатъчна защита очите страдат, като първият симптом е сухотата.

Откажете цигарите

Тютюнопушенето вреди на целия организъм, включително на очите. Цигареният дим предизвиква дразнене при контакт с очите, а канцерогенните съединения в него нанасят щети на организма отвътре, като предизвикват сухота в лигавиците на цялото тяло.

 

Витамин А

Витамин А играе съществена роля за здравето на очите. Дефицитът му може да предизвика сухота, влошено зрение, слепота, нарушена светлочувствителност, нарушения в роговицата и ретината. Наблегнете на храните, богати на витамин А или го приемайте като добавка.

Правете енергични упражнения

Кардио упражненията подобряват кръвообращението и стимулират секрецията на секрет от слъзните жлези, което подобрява положително сухотата в очите.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!