fbpx

Целият свят говори за България. Току що сензационно бихме Франция

Снимка: volleyball.world

Националният отбор на България по волейбол записа сензационен втори успех в Лигата на нациите. Момчетата на Силвано Пранди победиха Франция с 3:2 (18:25, 23:25, 25:21, 25:23, 15:11) в среща от група „5“ в Нингбо (Китай) след голяма драма и велик обрат, пише Блиц.
Първата част премина изцяло под диктовката на французите, които взеха убедителна преднина. Вторият гейм бе доста по-оспорван и „лъвовете“ показаха по-стабилна игра, но в ключовите моменти опонентите измъкнаха успеха.

В следващите две части блокадата и посрещането на „трикольорите“ се подобриха. Родните волейболисти поддържаха темпото и успяха да изравнят резултата. Така двубоят влезе в тайбрек.

В него момчетата на Силвано Пранди започнаха с добра преднина, която съумяха да задържат до края, за да се стигне до крайното 15:11 и 3:2.

Следващата седмица „трикольорите“ домакинстват на Япония, Италия и Австралия във Варна. Срещите са от 15 до 17 юни в Двореца на културата и спорта.

Стартовите състави:
България: Розалин Пенчев, Николай Пенчев, Красимир Георгиев, Николай Учиков, Алекс Грозданов, Георги Братоев, Петър Каракашев (либеро).

Франция: Кевин Тили, Тимоте Карле, Никола Льо Гоф, Стефан Бойер, Дарил Бултор, Рафаел Коре, Женя Гребенников (либеро). 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!