fbpx

Евродепутатът Иво Христов: ГЕРБ се финансира от бюджетния излишък, който Борисов раздава лично

Остър коментар по темата за финансирането на партиите и държавните субсидии за тях публикува във Фейсбук новоизбраният евродепутат от БСП Иво Христов. Бившият началник на кабинета на президента обяснява каква схема смятат да приложат ГЕРБ и Бойко Борисов, за да лишат от средства опозиционните партии в България: 

Предложението на Борисов партийните субсидии да бъдат сведени до лев за глас цели да засенчи унищожителния доклад на ЕК относно неговото управление, огласен вчера. Ако предложението бъде прието, то партиите, лишени от бюджетно финансиране, ще останат на произвола на бизнеса, а той зависи от Борисов и едва ли ще се реши да прави дарения на опозиционните формации. Затова пък ГЕРБ не зависи от тези пари, а реално финансира кампаниите си от милиардния бюджетен излишък, който Борисов раздава от свое име. Ако ли предложението не мине, противниците ще бъдат клеймени като сребролюбиви партократи, а за Борисов остава популистката слава на борец с партокрацията. Ходът е прозрачен. Партийните субсидии трябва да бъдат ограничени, но не и символични. А бюджетният излишък трябва да се разпределя от парламента, а не за политическата и икономическата облага на правителството и обръча му от фирми.

 

 

Да , това е така и го разбира и вижда всеки българин. Но Буда мутрата пробва всякакви финтове да се задържи на власт още няколко месеца. Да издухаме тоя самопровъзгласил се падишах/бащица на целия народ на следващите избори.

Това са глупости ,до сега всички партии са били финансирарани отделно от субсидиите и от близки до тях олигарси и обрачи от близки до тях фирми.

Не съм фен на нито една партия, но в случая евродепутата е прав.тоя ефенди Боко се е самозабравил. Да но да не забравя , че има много народна любов, която ще го приземи където му е мястото. !

Дреме му. С поне 15 000 000 000 е напред.

Да се закрият всички партии Тогава няма да има никакви субсидии

8 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Орлин Горанов пусна снимка от казармата: Същият съм си!

Снимки профили ФБ Орлин Горанов пусна снимка от времето, когато е отбивал военната си служба и предизвика голям интерес. На нея се оказа не само той, а и големия Иван Лечев, с който са били заедно. Изнамерих една снимка на батко ви Орлин, преди около 110 години по време на …

Блиц Новини
Великден за 60 000 българи в Гърция

Кадри БТВ Традиционно няколкото почивни и празнични дни българите пътуват към съседни дестинации. Най-предпочитана е Гърция пък и не е далеч, особено за хората в Западна и южна България. 58 000 българи празнуват Великден в Гърция. Това каза в предаването „Тази сутрин“ директорът на Института за анализи и оценки в …

Hell's kitchen
Много любов даде Хелс китчън на участниците

Кадри Нова ТВ и снимки социални мрежи В шоуто на шеф Виктор Ангелов много момичета не си тръгнаха с голямата награда, но намериха любовта покрай готвенето. Освен любовта между Митко и Симона, която се разви пред очите на цяла България, в кухнята на шеф Ангелов е пламната и друга любов …

error: Content is protected !!