fbpx

На 3 юни рожден ден има…

На 3 юни рожден ден има Звездомир Керемидчиев-Звезди, музикант от “Ахат”

Звездомѝр Керемидчѝев, известен също като Звѐзди от Ахат, е български рок певец, музикант и композитор.

Роден е на 3 юни 1964 г. Първите музикални увлечения на Звезди са още от трети клас. В средното училище по авиотранспорт се запалва по Дийп Пърпъл и Блек Сабат. В казармата се запознава с Денис Ризов, с когото по-късно ще са заедно в група Ахат. Малко преди да отбие военната си служба, Звезди се записва в естрадния факултет на консерваторията.

Първоначално Звезди и Денис са членове на групите Оазис и Саунд, където свирят до 1986 г. Няколко месеца след това Антоан Хадад кани Звезди в Ахат. Големият успех на групата идва с албума Походът, издаден през 1989 г.

Продуцент на плочата е Петър Гюзелев, а в хитове се превръщат песните Черната овца (избрана за най-добра българска рок песен от слушателите на БГ Радио), „Земя на слепци“, „Брадвата“ и др.

В началото на 90-те години Ахат се разпадат, а няколко година по-късно се събират отново и издават англоезичен албум в САЩ.

През 1999 певецът основава група Аналгин. С тях издава 2 албума – „7 рани, 7 кръста“ (2000) и „Re-nalgin“ (2002). Аналгин обаче не постига успеха на Ахат и се разпада през 2004 г. Групата е активна отново от 2009 г. в обновен състав и свири основно в клубовете.

От 2010 г. Звезди е водещ на радио предаването „Моят метъл свят“, което се излъчва всеки четвъртък от 22:00 до 00:00 ч. по радио Z-Rock.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Орлин Горанов пусна снимка от казармата: Същият съм си!

Снимки профили ФБ Орлин Горанов пусна снимка от времето, когато е отбивал военната си служба и предизвика голям интерес. На нея се оказа не само той, а и големия Иван Лечев, с който са били заедно. Изнамерих една снимка на батко ви Орлин, преди около 110 години по време на …

Блиц Новини
Великден за 60 000 българи в Гърция

Кадри БТВ Традиционно няколкото почивни и празнични дни българите пътуват към съседни дестинации. Най-предпочитана е Гърция пък и не е далеч, особено за хората в Западна и южна България. 58 000 българи празнуват Великден в Гърция. Това каза в предаването „Тази сутрин“ директорът на Института за анализи и оценки в …

Hell's kitchen
Много любов даде Хелс китчън на участниците

Кадри Нова ТВ и снимки социални мрежи В шоуто на шеф Виктор Ангелов много момичета не си тръгнаха с голямата награда, но намериха любовта покрай готвенето. Освен любовта между Митко и Симона, която се разви пред очите на цяла България, в кухнята на шеф Ангелов е пламната и друга любов …

error: Content is protected !!