fbpx

Бойко Борисов: Храната в детските градини може да стане безплатна

Министър-председателят на България Бойко Борисов заяви при посещението си в ремонтираната детска градина в гр. Сливен, че храната в детските градини може и да стане безплатна, пише „Мениджър Нюз“.
„Обмисляме да направим и безплатна храна за детските градини“, допълни още премиерът Борисов пред учителите в детското учебно заведение. От ръководството на детската градина коментираха, че заведението не е ремонтирано от 30 години. Те изразиха задоволството си пред премиера от обновяването на сградата.

Същевременно премиерът попита министъра на образованието и науката Красимир Вълчев защо Сливен е областта с най-висок процент с рисковите групи деца, които отпадат от образователната система.

Според Вълчев причините са много – заради високия дял на малцинства в населението, както и напускането на учители от системата. Красимир Вълчев увери, че се извършат усилени мерки, за да се преустанови този процес. „40 хил. деца, които никога не са ходили на училище, ги вкарахме в класната стая. Като няма образование какъв да стане – или социално слаб или крадец – едно от двете“, допълни министър-председателят.

„Пари за образование не трябва да се пестят“, заяви премиера Бойко Борисов, който посети и селскостопанска гимназия в Нова Загора.

Това е по-добро решение отколкото да се намалява ДДС-то на хляба. Така всички деца ще имат качествена и
здравословна безплатна храна,ще има стимул децата да ходят на детска градина където ще се възпитават и подготвяни за 1-ви клас. Така родителите ще се освободят от такси и ще се подпомогнат бедните семейства. Още сега следва да се мисли за контрола,за да не се замислят корупционнини криминални деяния които да провалят начинанието.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Папи Ханс и Натали Трифонова изригнаха срещу „маймуните” в шоубизнеса в България

кадри bTV След като са постоянно заедно в „Денсинг старс”, Папи Ханс и Натали Трифонова се събраха и в нейното предаване COOLt. Поводът беше новата песен на певеца, но същинската част от разговора беше на съвсем друга тема. Тя тръгва от пост в социалните мрежи, в който Папи заявява, че …

Блиц Новини
Обрат в „Денсинг старс”: Натали се показа с нов мъж до себе си

кадри bTV Една от най-добрите и хармонични двойки в „Денсинг старс” е Натали Трифонова и Димитър Стефанин. Но в следващото шоу те няма да танцуват заедно. Натали съобщи, че има нов партньор, или както се изрази самата тя, „нов мъчител”. Във видео с социалните мрежи синоптичката на bTV се появи …

Блиц Новини
Нападнаха „Бригада Нов дом” заради детски играчки

кадри bTV За епизода, в който „Бригада Нов дом” помогна на майката с тежка диагноза Благовеста и дъщеря ѝ Християна, предаването получи много висока оценка от зрителите. Не са малко обаче хората, които са озадачени и доста подразнени от един конкретен детайл от ремонта. След като започнаха да разчистват жилището …

error: Content is protected !!