fbpx

Румен Радев: Не каня магистрати вкъщи или на тайни вечери, нито викам главния прокурор всяка сряда

„Не каня магистрати вкъщи или на тайни вечери, нито викам главния прокурор всяка сряда. Не обсъждам личности, а принципи“. Това написа във „Фейсбук“ президентът на България Румен Радев.
Не настоявам за имена, а за спазване на закона и мисля, че консултациите, които провеждам, отговарят на обществените очаквания за ясни критерии, мотивирани предложения и прозрачни процедури при избора на нов главен прокурор. Обществото ни очаква справедливост и реална борба с корупцията. Затова и всички институции, ангажирани с този избор, трябва да осъзнават и да не забравят високата обществена отговорност.

След като правителството и Народното събрание „задраскаха“ състезателната процедура за придобиване на нови изтребители, която е гарант за постигане на най-добри условия за България, вече трудно можем да говорим за преговори.

Правителството прие българите да плащат при неясни условия и да плащат повече, но не казва колко, защото идват избори. Неясни са условията и за индустриално сътрудничество и офсет, така важни за нашата икономика.

Към този много важен проект не трябваше да се подхожда с лозунги и заклинания, а с реални аргументи. Силно се надявам правителството в стремежа си да намали цената да не посяга на заложените условия и на способностите, защото това ще обезсмисли целия проект.

 

Mnogo verni dumi ,no nqma koi da go chue.Pochten ,umen chovek,jalko che e edinstven ….

Не се споменава, че мандата на Цацаров изтича и той повече няма да може да е главен прокурор. Какво има да си говори с него тогава. Явно иска да сондира мнение , или да получи информация за нагласите в прокуратурата. Президента ням прсва по конституция да води преговори относно новите назначения в съдебната система.

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Призив за свалянето на Сашо Кадиев от екран

Кадри БТВ Заформя се кампания за отстраняването на Сашо Кадиев като капитан в „Аз обичам България“. Доста възмутени коментари се изсипват всеки път след предаването по негов адрес в социалните мрежи. Поведението на актьора дразни хората, които дори се заканват заради него да се откажат да гледат иначе прекрасното предаване. …

Блиц Новини
Бригадата направи едно дете щастливо

Кадри БТВ „Бригада нов дом“ отново донесе много радост в сърцата на измъчено от болест и проблеми семейство. Момчетата се постараха да дадат един уютен и удобен дом на три поколения дами, които заживяха под един покрив. Девет години Вики и нейната майка Гергана живеят в една стая и се …

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

error: Content is protected !!