fbpx

„Свободна Европа“: „Нова телевизия“ уволнила журналистка, задала въпроси за Пеевски

Снимка Нова тв

‘Нова телевизия’ е уволнила журналистката Виктория Бехар, малко след като тя е задала въпроси за връзката между Делян Пеевски и новата шефка на новините в телевизията Миляна Велева, съобщи „Свободна Европа“, позовавайки се на свои източници.
Бехар беше част от ръководството на „Нова Броудкастинг Груп“, към което се присъедини преди около 2 месеца на длъжността мениджър на „Стратегическо развитие“ на новините.

Тя е освободена от работа една седмица, след като Миляна Велева – заемала ръководни длъжности в свързаните с КТБ и Делян Пеевски ТВ 7 и „Канал 3“ – стана ръководител на новините в „Нова“. Назначение, дошло след като братя Кирил и Георги Домусчиеви закупиха медиата на 22 февруари.

Малко преди да бъде уволнена, Бехар е задала въпроси на Велева, касаещи нейната обвързаност с Делян Пеевски. Това се е случило по време на обща планьорка, където журналистите са се поинтересували от спорното минало на бившата шефка в ТВ 7 и „Канал 3“.

На въпроса дали е свързана с медийната политика на изданията, притежавани или контролирани от Пеевски, тя е отговорила, че работи в медии откакто е на 18 г. и за това време е сменила много работодатели. Велева е запитана дали телевизията трябва да отразява политическите новини по начин, който да не създава конфликт между политиците и медиата, на което тя отвърнала, че вярва в баланса на живота.

Виктория Бехар е била един от най-активните журналисти, разпитвали новия си началник. Седмица след това тя е съкратена. Новина, която е предизвикала изненада сред колегите ѝ.

Досега тя е работила в бТВ от създаването на телевизията до 2014 г., откъдето отива да бъде шеф на новините в „Bulgaria ON AIR“. По време на българското председателство на Съвета на ЕС е оглавявала дирекция „Комуникация и информация“ в ресорното министерство. След това постъпва в „Нова“.

Уволнението на Бехар се случва, след като в сряда бе съобщено, че Силва Зурлева, един от дългогодишните ръководни кадри на телевизията, който е с нея от самото начало, също вече няма да работи там.

Така ще бъде в Герберистан, докато не излязат наяве коя телевизия на кого е, кой вестник на кого е, кое списание на кого е, коя офшорка на кого е . Всичко е суджук гербер марка, от бозите по каналите до бозите по магистралите. Европа и Краваристан няма да дойдат да гласуват вместо вас ! Лошото е , че и едните и другите са маскари.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!