fbpx

Борисов за изказването на папата за мигрантите: Защо някои искат на всяко хубаво нещо да сложат по лъжица катран?

С бурни ръкопляскания и скандирания „Победа“ жители на Пловдив посрещнаха премиера Бойко Борисов. Заедно с него е и финансовият министър Владислав Горанов, пише novini.bg

Пловдивчани помолиха за помощ Борисов във връзка с парк в квартал „Кършияка“, който е частна собственост. Преди няколко дни премиерът Борисов обяви, че иска на място да обещае на недоволните, че частният терен ще бъде запазен и озеленен.

Премиерът поздрави всички граждани с днешния празник.

Една от присъстващите помоли всички журналисти да се изместят, за да може да диша Бойко Борисов, а той заяви с усмивка, че на всички може да каже нещо, но не и на тях.

„Аз в София като кмет заварих същите неща, които днес са тук. Бяха си взели градинките“, напомни той. Пловдивчани поискаха от Борисов да им обещае да не изникне нов небостъргач в градинката. Той им обясни, че ако всичко е наред, ще бъде даден старт на ремонт на Околовръстното на Пловдив.

Насъбралите се благодариха на премиера, че е поканил Папа Франциск в България. „Защо някои искат на всяко хубаво нещо да сложат по лъжица катран?“, попита той. „Гледам, че сега папата коментират, че казал за мигранти. Защо искат да опорочат и едно такова силно политическо посещение и за народа, и за хората, и за католиците? Едва ли не дошъл да ни докара мигранти. А видяхме, че той се наведе, целуна на патриарха иконата. Веднага си облече дрехата, подарък от мен, с която служи и сега в Раковски. От снощи досега всеки ден киселото мляко си спомня – най-много това му харесва. В менюто му е само кисело мляко. Дайте да се радваме малко“, коментира министър-председателят.

Преди да пристигне в Пловдив премиерът Бойко Борисов изпълни обещанието си, дадено пред работниците на виадукта на АМ „Тракия“. Той мина през Вакарел, за да им занесе лично печено агне по случай Гергьовден.

Зарадвани от неочаквания дар, те го поканиха във фургона, за да се скрият от дъжда.

„Къде сте, Ники, Данчо? Влизайте вътре. Обещах оня ден и си изпълнявам думата. Да сте ми живи и здрави, честит празник!“, каза им Борисов.

С Ники и Данчо той се запозна преди дни, когато инспектира работата на моста от автомагистралата.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

БГ звезди
БТВ прекали с Мария Силвестър, не могат да ѝ вземат думата

кадри bTV Водещата на „Бригада Нов дом” Мария Силвестър буквално превзема ефира на bTV тази седмица. Нейното присъствие започна с едно от най-обсъжданите предавания в родния ефир, продължава през участието ѝ в сериала „Алфа”. На всичко отгоре зрителите ще я виждат всеки ден като седмичен коментатор в „Преди обед”. Още …

Блиц Новини
Най-харесваната двойка напусна „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Една от най-харесваните двойки от романтичното риалити „Един за друг“ напусна предаването на крачка от финала. Дилян и Петя се изправиха на елиминации срещу Сияна и Светослав и решаващият глас за това дойде от хората, които те смятаха за свои най-добри приятели Галена и Петър. Петя повече …

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

error: Content is protected !!