fbpx

Изчисления: Коя професия изкарва най-много пари у нас

От икономическите дейности най-добре са заплатени хората, работещи в производството и разпределението на топлинна и електрическа енергия. Те получават по 18 лева на час, съобщава Блиц.

Работещите в добивната промишленост получават по 16 лева на час, служителите във финансовия и застрахователен сектор – по 13 лева на час, а работещите в транспорта и съобщенията – по 8 лева на час, показват данните на НСИ.

Статистиката сочи, че най-ниско у нас са заплатени служителите в административния и спомагателен сектор – по 2,72 лева на час. Работещите в сферата на образованието получават по 6,50 лева на час, в държавното управление – по 7,86.

Най-ниското почасово заплащане за своя труд в рамките на целия ЕС получаваме в България, сочи последното проучване на Евростат. Данните показват, че средно взимаме по 3,5 евро на час, а непосредствено преди нас са румънците, които работят за 4,2 евро. През 2011 г. най-високи почасови разходи за труд са отчетени в Белгия, където местните жители се потят за 39,3 евро на час, Дания – 38,6 евро на час, Франция – 34,2 евро на час, Люксембург – 33,7 евро на час, Холандия – 31,1 евро на час и Германия – 30,1 евро на час. Освен в България и Румъния , най-ниско е заплащането в Литва (5,5 евро за час) и Латвия (5,9 евро).

Според публикуваните в НСИ разчети за 2010 г., усреднените разходи на работодателя за труд за един отработен час са 7 лева за наетите лица в обществения сектор и 5,13 лева – в частния сектор.

герберски депутатин. И апартамент тогедър.

Ако изкараш много пежат те от заплащането в вид на брак и пак сте прекарани от малоумните работодатели

Как в производството ще дават 18 лв на час бе, къде е това да ходя. Пълна лъжа. 1,80 съм по съгласен. Пълни глупости

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!