fbpx

Ето кой българин купи имението на Джоди Фостър за 34 млн. долара

Бизнесмен от карловското село Дъбене е най-вероятният купувач на тузарското имение на Джоди Фостър на стойност 34 милиона долара в Бевърли Хилс.

Ако няма 100-процентово съвпадение на имената с друг човек, в публикацията на списание „Варайъти“ най-вероятно става въпрос за един от най-големите оръжейни търговци у нас Христо Йорданов Христов. На името му излизат пет действащи фирми, още четири пък са заличени. „Сейдж технолоджис“ ООД е регистрирана в София, но се оказва, че има подразделение и в Пловдив. Това става ясно от обяви за работа, пуснати в голяма онлайн търсачка, пише „Марица“.

Търсят се конструктор по електроника, машинен оператор на CNC струг, счетоводител, специалист логистика. Предметът на дейност на дружеството е изработка на машинни елементи, агрегати, електронни устройства и др., сочи справка в Търговския регистър. Военна продукция тук не е спомената. „Сейдж консултантс“ обаче е точно с такава специализация. Любопитен детайл е, че наред с търговията с боеприпаси и стоки и техника с възможна двойна употреба, в профила на фирмата е записано и покупко-продажба на недвижимо имущество и строителство.

Името на „Сейдж консултантс“ влезе в новините през 2012 година, когато станаха взривовете на Петолъчката в базата на „Берета“. Тогава бяха унищожени боеприпаси за десетки милиони. Една от фирмите, които ползва складовете на фаталното място“, е именно „Сейдж консултантс“ на Христо Христов и съдружника му Генчо Христов. Фирмата заведе търговско дело за 30 милиона лева заради унищожената продукция.

Малко преди това, през 2011 година, се случи друг инцидент. От влакова композиция в Румъния изчезват 64 стари взривателя, собственост на фирмата на Христов. Пътували са в посока Сопот, където вероятно са щели да бъдат преработвани. По-късно румънците откриват повечето от взривателите.

Името на Христо Христов се чу и по време на опитите за приватизация на ВМЗ – Сопот. Предприемачът се яви с още трима кандидати, но отпадна, защото не отговаряше на предварително зададените условия.

Обикновените хора в Карловско свързват името на предприемача с нещо съвсем друго – подкрепата на танцов ансамбъл „Българе“, разказват местните.

Цар на войната

Според медийни публикации от 2011 г. „Сейдж консултантс“ АД е една от четирите фирми в България, които успяват да печелят най-много от търговия с оръжие и дори са печелили приза “Цар на войната” в своеобразно състезание в бранша. Името е заето от едноименната екшън драма Lord of War, 2005 г. на новозеландския сценарист и режисьор Андрю Никъл със звездата Никълъс Кейдж в главната роля на търговеца на оръжие Юри Орлов, чието кредо е: Навсякъде, където има воля, има и оръжия.

Радвам се на успели хора,предприечиви и меценати на Бълг. изкуство!Стига злоба и завист. КОЙТО МОЖЕ ,МОЖЕ…

Търговията с оръжие винаги е печеливша. Носиш си и рисковете. Ами да се радва на къщата си човекът. Поне от нашите доходи не е крал.

Не го знам на каква възраст е този биьнесмен , но сто живота да живее и фа развива бизнес по честен път не може да спечели тези пари за да купи това имение !

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!