fbpx

5 суперсили, които хората притежават

Снимка: pixabay

Хората често не са информирани достатъчно добре за способностите си или ги подценяват. Време е да променим това. От Bright Side разказват за няколко интересни таланта, които имаме, пише „Експерт“.

Гласът ни може да променя настроения

Проучвания сочат, че можем да „четем“ емоциите на другите толкова добре, колкото и нашите собствени, а вокалната експресивност помага за това – интонацията на гласа може да промени нечие настроение. В бъдеще това би могло да се използва за третиране на психични болести.

Можем да станем по-силни само като мислим за това

Изследване на Университета в Охайо доказа, че има връзка между нервната система и мускулната сила. Участници трябвало да носят индикатор на китките си в продължение на четири седмици. Част от тях извършвали 11-минутни умствени упражнения пет дни в седмицата, като визуализирали, че мускулите им се стягат. След като индикаторите били махнати, се оказало, че мускулите на китките им са два пъти по-силни и то без физически тренировки.

Виждаме неща, които не осъзнаваме, че виждаме

Човешкото око може да вижда поларизацията на светлината, но повечето от нас не го осъзнават. Това може да се случи, когато гледаме към чисто небе, компютърен екран, отражение на вода, бяло пространство.

Можем сами да променяме температурата на тялото си

Тибетските монаси имат практика, наречена тумо йога, която повишава температурата на тялото. През 1981 г. проф. Хърбърт Бенсон от „Харвард“ установява, че монасите могат да увеличат температурата на пръстите си с до около 8 градуса.

Различаваме повече вкусове, отколкото знаем

Сладко, кисело, солено и горчиво – това всъщност не са всички вкусове, които можем да усещаме. Има и един пети, наречен „умами“ (от японски – вкусен, хубав), който е установен през 80-те години и е характерен за протеините. И в днешно време учените продължават да търсят нови рецептори.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!