fbpx

Българи изумиха с модерния си Трабант (снимки)

Българското ателие Vilner привлече вниманието с уникална доработка на един от основните символи на ГДР – Трабант. Малкият седан е с почти напълно обновен салон, а също така е оборудван със съвременни фарове с ходови светлини и интегрирани мигачи, пише auto.blitz.bg.

Екземплярът, влязъл във Vilner Garage, е един от от последните произведени. На мястото на двутактовия мотор на Trabant 601 е монтиран 1,0-литров агрегат от VW Polo MkI. Скоростите са преместени долу, като визията на Trabant 1.1. на практика остава същата, като на 601.

„Всеки роден преди 90-а година разпознава мигновено формите на Trabant. Това е автомобил, който е много повече от достъпна форма на транспорт. Той е символ на една ера на разделение, белязала съдбите на няколко поколения“, категорични са от българското студио Vlner, чийто последен проект е именно доработка на легендарния автомобил от времето на социализма.

Салонът е обвит в текстил и дублирана кожа, която се нарича така заради меката подплата, придаваща специфичен обем и правеща я също толкова приятна на пипане, колкото и за окото. Седалките са облицовани с кожа Ivory Soft, в средата е поставен кариран текстил, а подглавниците преднамерено са оставени в оригинален вид. Таблото също комбинира финия естествен материал с текстил, като цветът на винтидж кожата там е Charcoal Black.

„Създадохме интериор, какъвто Trabant никога не е имал. Избрахме карирания десен, за да остане верен на ретро стила, като същевременно използвахме най-съвременните методи за изработка,“ казва Вилнер.

Кормилото Momo е облечено с черна кожа и изработено с контрастни шевове, като в средата е поставена значка с номер 21 (любимото число на собственика) и са сменени емблемите на ‘Sachsenring Karosseriemodule’. Таванът отвътре е изцяло покрит с раиран текстил, какъвто е поставен и около кожения лост на 4-степенната кутия. Радиото изглежда старо, но ретро визията му прикрива модерна техника.

Визията на колата е позната, но с модерни акценти. Фаровете са изцяло LED, като дневните светлини дублират и функцията на мигачите. Всички панели на колата са напълно променени, таванът е с графика „21“, повтаряща изпълнението на салона, има я и на вратите.

Трабантът 1.1 от 1990 г. е оборудван с 1.1-литров двигател от Volkswagen Polo. Мощността му е 45 конски сили и 74 Nm въртящ момент. Скоростната кутия – 4-степенна механична. Теглото на колата е 700 кг.

 

Карах 30 години ТРАБАНТ ,но като видях тоя ми се насълзиха очите.БРАВО! Много ми харесва!

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Царина: Имах силна вяра в себе си и възможностите си

Кадри Нова ТВ Царина въпреки, че остана на крачка от черната куртка стана любимка на феновете на Хелс китчън. Хоби готвачката успя да пребори конкуренти работили за големи ресторанти и доказали се професионалисти. След напускането й интереса към нея не стихва и сега я виждаме в собствената й кухня и …

Блиц Новини
Призив за свалянето на Сашо Кадиев от екран

Кадри БТВ Заформя се кампания за отстраняването на Сашо Кадиев като капитан в „Аз обичам България“. Доста възмутени коментари се изсипват всеки път след предаването по негов адрес в социалните мрежи. Поведението на актьора дразни хората, които дори се заканват заради него да се откажат да гледат иначе прекрасното предаване. …

Блиц Новини
Бригадата направи едно дете щастливо

Кадри БТВ „Бригада нов дом“ отново донесе много радост в сърцата на измъчено от болест и проблеми семейство. Момчетата се постараха да дадат един уютен и удобен дом на три поколения дами, които заживяха под един покрив. Девет години Вики и нейната майка Гергана живеят в една стая и се …

error: Content is protected !!