fbpx

Лиляна Павлова: Дали ще изместя Александър Йорданов, зависи от… (видео)

Кадър: Канал 3

„Ще разчитам на преференциалната подкрепа за мен, защото вярвам, че имам какво в персонален план да дам от себе си като представител в Европейския парламент“. Това обяви в интервю за Канал 3 Лиляна Павлова относно предстоящите европейски избори през май.

Тя е поставена под номер 7 в листата на ГЕРБ, а непосредствено пред нея под номер 6 е Александър Йорданов, който влезе като кандидат на СДС, след като двете партии обявиха, че ще се явят заедно на Европейски избори 2019, а Бойко Борисов обеща на СДС място в листата на избираемо място за техен кандидат.

„Дали ще го изместя ще покаже гласуването. Нека дадем суверенното право на всеки български гражданин да гласува – включително и преференциален избор, това е право на всеки гласоподавател“, каза още Павлова.

Тя изтъкна, че няма конкретно острие на ГЕРБ в листата и бе категорична, че партията е силна като отбор. Относно позицията си в листата и защо е поставена чак на 7-о място, след като доскоро бе министър за българското европредседателство тя коментира:

„Не го приемам като преценка за европредседателството, защото оценката ние я получихме и от нашите европейски партньори, и към ден днешен тя продължава да бъде висока. Получихме я и от българските граждани, от българския бизнес – над 80% подкрепиха председателството. Включително и от опозицията я получихме. Това показва, че сме успели. Не трябва да сравняваме по подобен начин. Поредността няма значение“.

Относно предстоящата кампания за евроизборите и противоборството с БСП тя заяви:

„Ние, както винаги, ще залагаме на позитивна кампания и кампания, която ще е насочена към хората и кампания, която касае конкретния вид избори. Този път те са за Европейски парламент. Т.е. ние трябва да кажем на хората, ако изберат нас, защо да изберат нас. Отивайки в ЕП как ще защитим техния интерес и всъщност с какво там ние ще подобрим техния живот. С битовизмите, които се опитва г-жа Йончева, заявката, която даде за кампания – не виждам с какво ще допринесе като бъдещ кандидат, освен да петни образа на България. Имиджът на България беше променен, България стои по различен начин на европейската и международната сцена. Не би трябвало сами да се потопим в казана“, добави Павлова.

Тя коментира и идеята за създаване на българо-китайски партньорски фонд, с която именно тя бе натоварена.

„Идеята беше успешно реализирана. Имах мандат да проведа преговори с китайската страна такъв глобален център за партньорство да бъде създаден. Проведох преговори, постигнахме съгласие и всъщност определихме от страна на България Институтът по маркетинг към Министерството на икономиката да бъде партниращата институция и съответно партньорската институция от китайска страна – те вече са определени като такива. Това ще бъде един център, който ще се занимава с намиране на добри практики, добри проекти. И всъщност следващата среща в Дубровник във формата 16+1 ще бъде вече анонсирано споразумението за подписването за Центъра и надявам се оттук нататък двата центъра вече като едно цяло да започнат работа“, добави Павлова и уточни, че не е ставало въпрос тя да оглави въпросната организация, тъй като тя ще има и академична и научна насоченост.

„От страна на Европейския парламент нашата задача ще бъде да насърчаваме търговските отношения с Китай, тъй като на ниво ЕС – Китай отношенията са изключително важни. Това е един важен търговски партньор, с който Европа тепърва има да договаря важни условия. Защото, когато говорим за търговски отношения ЕС – Китай, трябва да сме много внимателни“, добави тя.

Всички СМЕ ВЪВ блатото, Боже пази, ВСИЧКИ СМЕ ВЪТРЕ…

Защо най-после не вървиш и ти и всичките по дяволите ? Гласиш се за апетитната заплата ,ама този път няма да те огрее ! И занапред бъдещето ви е под ???????????????

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!