fbpx

Григор Димитров с отчайващо класиране за 2019 г.

Източник: www.dir.bg

Българинът е много, много далеч от Финалния „Мастърс“ в Лондон

Григор Димитров запази своята 29-а позиция в ранглистата на ATP и за тази седмица, след като не загуби точки от Мастърс турнира в Маями. Българинът е с 1300 т. в класацията.

В десетката промяната идва от прогреса на Роджър Федерер, който вече е №4 след титлата във Флорида. Маестрото измести Доминик Тийм.

Лидерът Новак Джокович има комфортна преднина пред втория Рафаел Надал (11 070 срещу 8725 точки). Трети е Александър Зверев с 6040.

Но Григор Димитров се представя крайно неубедително в друга класация на ATP – само за настоящия сезон в мъжкия тенис. Българинът е на 61-во място с едва 270 т., спечелени от четири участия в турнири през годината.

Гришо е зад неособено популярни и успешни състезатели като Уго Делиен (Боливия, 59-а позиция), Александър Бублик (Казахстан, 44-о място), Прайнеш Гунесваран (Индия, 41-во), Рикардас Беранкис (Литва, 36-о), Уго Юмбер (Франция, 39-о) и т.н.

Ранглистата за годината е особено важна с поглед към Финалния Мастърс в Лондон, с който завършва сезона. Григор го спечели през 2017 г., но през миналата не успя да стигне до място в него. Само най-добрите 8 според резултатите в рамките на календарната година, отиват на шоуто в британската столица.

Към момента Димитров е много далеч от такова класиране, разбира се с условието, че предстоят още 6 месеца битка за него.

Осмата позиция е за Данийл Медведев, шампион на турнира Sofia Open от февруари. Руснакът има актив от 895 т. за годината.

Останалите са:

1. Роджър Федерер (2280 т.) – единствен с две титли за годината

2. Новак Джокович (2225)

3. Рафаел Надал (1605)

4. Стефанос Циципас (1460)

5. Доминик Тийм (1145)

6. Джон Иснър (1060)

7. Гаел Монфис (995).

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Митко закъса в „Стани богат“ и привика на помощ любимата

Снимка бТВ Димитър Димов продължи по блестящ начин играта си в „Стани богат“ тази вечер, а и неговата любима също имаше заслуга да си тръгне с добра сума. Димов, който се занимава с внедряване на системи за управление на човешки ресурси и обяснения, заключи сумата 2000 лева, а за нея …

Блиц Новини
Иван и Андрей се заядоха яко с „Българската Коледа”: Върхът на лицемерието!

кадри YouTube/Иван и Андрей Неофишъл „Българската Коледа” е връх на лицемерната благотворителност, това заяви продуцентският дует Иван и Андрей в своето предаване „Неофишъл”, което се излъчва в YouTube. Двамата буквално се нахвърлиха с остри коментари срещу най-известната дарителска кампания, но и на другите подобни, в които участват политици. Тезата на …

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

error: Content is protected !!