fbpx

Между двама милиардери: Най-богатият човек на света наема имот от най-богатия европеец

фото: gazetevatan.com

Най-богатият човек в Европа ще бъде наемодател на най-богатия човек в света. Така може да се обобщи сделката, в която компанията за недвижими имоти на испанеца Амансио Ортега, най-богатият европеец, придоби офиси в Сиатъл, които ползва Amazon, собственост на най-заможния човек в света Джеф Безос.
Фирмата Pontegadea Inmobiliaria придоби два офис блока в Сиатъл от американския инвестиционен фонд USAA Real Estate, като това е най-голямата сделка на територията на САЩ в историята на испанската компания, посочва говорител на дружеството, обяснява profit.bg.

И двете офисни единици са наети от компанията на Безос Amazon, предава Reuters. Сградите са продадени за 740 млн. долара, по информация на изданието Seattle Times. В последно време Ортега придобива недвижими имоти по света от Лондон до Ню Йорк, превръщайки се в гoлям играч на този пазар. Най-богатият човек в Европа финансира сделките с парите от големите дивиденти, които раздава компанията му Inditex, собственик на модни брандове като Zara.

Ортега, който притежава дял от 59.29% в Inditex, не само отдава търговскте си площи под наем на пазарни цени на магазини продаващи собствените му брандове като Zara и Massimo Dutti, но и на конкуренти в лицето на H&M от Швеция и Gap от САЩ.
Pontegadea Inmobiliaria придоби през втората половина на миналата година сграда в Лондон, където се помещава компанията за стрийминг на музика Spotify и медийната фирма Conde Nast. Сред другите придобивки на Ортега в последно време влизат имоти на основната търговска улица в Лондон Oxford Street и историческата сграда в Ню Йорк E.V. Haughwout Building.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!