fbpx

ГЕРБ планира до изборите да превърне „апартаментгейт“ от минус в плюс

източник: БНТ

Зад т. нар. апартаментгейт стоят бивши партньори на ГЕРБ, а целта е партията да бъде отслабена преди изборите. В хода на предизборната кампания обаче от минус този казус може да се превърне в плюс, защото на срещи избирателите ще могат да чуят обясненията на засегнатите от първа ръка. Това каза депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова.

Запитана дали разкритията на „Антикорупционния фонд“ и „Свободна Европа“, че доскорошният лидер на парламентарната група на ГЕРБ и настоящ зам.-председател на партията Цветан Цветанов се е сдобил с жилище на цени под пазарните, са другарски огън, Стоянова отговори: „Другарски огън – не. То е елементарно – имаме една структура – „Антикорупционен фонд“, финансирана по проект, който е спечелил. И в рамките на своята дейност той е разнищил тази история. Има няколко интересни неща – кои са хората в този фонд и ще видите, че това са хора, свързани с част от нашите бивши партньори и това е ясно за цялата публика“.

За Стоянова е странно, че информацията за имотните сделки на Цветанов, доскорошния министър на правосъдието Цецка Цачева и други представители на ГЕРБ във властта излиза точно сега. Тя постави под съмнение това, че става дума за разследване, защото Цветанов живеел в новото си жилище от 7 – 10 месеца, това не е скрито-покрито, всички го знаят и той декларира всички свои имоти. Той не си е помислил, че би могъл нещо да скрие, добави тя.

Според Стоянова има достатъчно време до изборите, за да успее ГЕРБ да преодолее евентуалния отлив на избиратели особено след и жеста с оставките от държавни постове като поемане на морална отговорност. „Предстоят много срещи с хората, ще имаме възможност да говорим и по тази тема и може да се окаже, че тя от минус ще се превърне в плюс, защото хората от първо лице могат да разберат истината“, каза депутатът от ГЕРБ.

Турция се намеси за поправките в Закона за вероизповеданията в България, заяви в публична реч външният министър на южната ни съседка Мевлют Чавушоглу. Как ще стане това, како ? Ще питате ендрю рубинения, комшиите или може би русия ? Изобщо имате ли собствено виждане. Първо си изчистете обора. изглежда изобщо не ви е светнала лампичката ? ГЕРБ сте пълен разплот !

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

БГ звезди
Веско Маринов: Родих се селянин, станах гражданин

кадри Нова телевизия Емоционална изповед направи по Нова телевизия естрадната звезда Веселин Маринов. Певецът призна, че е изпитва страх да посети родната си къща в Полски Тръмбеш, която е единственото място, което нарича „у дома”. „Никой не ме чака вече там”, обясни Маринов, едва удържайки сълзите. Той се върна назад …

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

error: Content is protected !!