fbpx

Разясняват правата на българите след Брекзит

Българското Министерство на труда и социалната политика организира информационни дни за разясняване на правата на българите след Брекзит, съобщава „Пик“ . По време на събитията нашите сънародници ще имат възможност да получат информация за стъпките, които трябва да предприемат, за да гарантират правата си след излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Вече се проведе такава среща в Нюкасъл, а за днес е насрочена дискусия в Глазгоу, която се организира от българското студентско общество в най-големия град в Шотландия. Информационните дни, организирани от посолството ни в Лондон, досега са посетени от над 1100 българи.

Междувременно британският парламент ще гласува за трети път сделката на премиера Тереза Мей за брекзит. Решението беше взето от председателя на Камарата на общините Джон Беркоу.

Той отбеляза, че на гласуване ще бъде подложено само част от споразумението. Вотът няма да се отнася за декларацията за бъдещите отношения на Великобритания и Европейския съюз.

Британските депутати на два пъти вече отхвърлиха споразумението. В опит да спечели на своя страна противниците на сделката, Мей обеща да подаде оставка, ако тя бъде приета.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Чакърдъкова за борбата за живот: Колко време имам?

Кадри ютуб и снимки ФБ профил Фолклорната певица Николина Чакърдъкова е може би една от най-обичаните и популярни наши певици. Винаги усмихната и лъчезарна зарежда публиката с присъствието и гласа си. Едва ли някой би предположил като я гледа така, че тя е преживяла доста сложни моменти. Николина Чакърдъкова в …

Блиц Новини
Яни от „Фермата“ очаква първороден син

Снимки и кадри инстаграм Феновете на селскостопанското риалити „Фермата“ няма как да не си спомнят Яни от Козлец. Той бе сред най-колоритните и забавни участници в шоуто, пък и грабна голямата награда в трети сезон. След това взе участие и в сезон осем, след края на който му потръгна в …

Hell's kitchen
Никол повиши самочувствието, откакто е сама сред мъжете

Кадри Нова ТВ Бони се оказа най-дразнещата фигура в отбор „златни“, но Никол от противниците им никак не й отстъпва. Особено след като остана сама сред четирима мъже и пребори женската конкуренция, самочувствието й се вдигна до небесата, не че й е липсвало и преди това. На вечерна резервация се …

error: Content is protected !!